Verhuisstress en nog meer havermout!

bad met havermout

Badderen in een bad vol havermout, volle melk, zeezout en etherische olie!

Verheugde je je vorige week ook zo op dat ‘bad vol met….’  Ik ken het gevoel, verhuisstress heeft helaas bezit van me genomen. Het bedrijf verhuizen en de business voort zetten is absoluut recept voor onrust, een slecht humeur en minder fraaie looks….Dus kom maar op met dat ‘bad vol havermout’….!

Op 1 dag in en uit je pand huizen

Geen aanrader. Op 1 dag uit je oude huis en in je nieuwe huis trekken. Op 1 dag je hele bedrijf in dozen plaatsen in een ruimte midden op de vloer. Paniek onderdrukken en alle havermout ten spijt…voor een ontspannen bad was er echt geen tijd. Inmiddels de hoogste tijd om mijn enorme wallen eens te liften, mijn lijf te laten ontspannen en verzorgen.

1: Beloofde ‘havermout bad’..

Havermout zit vol met belangrijke mineralen, heeft verzachtende en hydraterende eigenschappen en kan helpen bij een jeukende, ontstoken en gevoelige huid en bij huidinfecties. Weldaad voor huid, haar en geest! Garantie voor een fris en beschermd gevoel..

  • Vermaal de havermout tot een fijn poeder of koop havermout bloem. Doe 100 gram rauwe havermout (in de supermarkt te koop) zonder toegevoegde smaakstoffen in een blender, keukenmachine. Vermaal de havermout tot een zeer fijn poeder, op deze manier lost de havermout makkelijk op.
  • Strooi de havermout in het bad. Laat het bad vollopen met warm water en schud het poeder in het bad eventueel met extra ingrediënten zoals volle melk, zeezout, (om de huid te exfoliëren) enkele druppels etherische oliën om de huid te hydrateren.
  • Roer totdat de havermout met het water vermengd is. Ga met je hand door het badwater, dit krijgt een melkachtige kleur, totdat het poeder en de andere ingrediënten volledig zijn  opgelost.
  • Week 15 tot 30 minuten in het bad. Ontspan en blijf zeker 15 minuten in bad. Dep jezelf, niet ruw wrijven, droog met een handdoek zodat de havermout aan het huidoppervlak blijft plakken en een beschermlaag vormt.

Colloïdale havermout kun je kopen bij natuurvoedingswinkels en op het internet.

Wist je dat: dagelijks gebruik van crèmes en reinigers die colloïdale haver bevatten zorgen voor een significante vermindering van verschillende symptomen van eczeem, met name jeuk en droogheid (Fowler et al., 2012).

2: Weg met wallen! Snelle en makkelijk tip van het internet!

–       Leg 2 eetlepels een kwartier in de vriezer. Wikkel de lepel in een dunne doek en leg de lepel op de wallen. Na 10 minuten zijn de wallen als sneeuw voor de zon verdwenen!

–       Alle kompressen die koud zijn werken prima tegen wallen die ontstaan zijn door bijvoorbeeld slaaptekort.

–       Leuk videootje over een massage die je zelf thuis kan uitvoeren: https://www.youtube.com/watch?v=9z3VUi3wqWw

–       Niet doen: smeer geen aambeienzalf/sperti onder de ogen. ‘I know’…deed het in mijn studententijd ook weleens, echter uiteindelijk heeft dit een averrechts effect!

koude lepel tegen wallen

Koude lepel tegen wallen

Het artikeltje nu 3 maal gelezen (heb namelijk hekel aan spelfouten, die er ongetwijfeld toch nog in staan…) zet ik nu echt de kraan aan. Telefoon, boekje en drankje mee….Badder ze!

Grt Billy

Dit plankje is echt een aanrader en koop je eenvoudig, goedkoop, online:https://www.lidl-shop.nl/MIOMARE-Badrekje/p100242667?gclid=EAIaIQobChMIh9zrt82A3gIVUud3Ch2Hfg45EAQYAyABEgLmePD_BwE#

Badplankje

Plankje om nog meer te genieten van je bad moment!

You must be logged in to post a comment.