Vakantie korting 5%? Code: vakantie

GEEN pakket bezorging: 21-7 t/m 26-7-2020: App: 0639691466

Handleidingen

Stap voor Stap handleiding
Hoe voer je thuis, veilig een Glycolzuur peeling uit?

Hieronder leg ik je stap voor stap uit, hoe je in je thuisomgeving veilig een peeling uit kan voeren.
Volg deze stappen nauwgezet. Wijk hier niet van af. Peel met mate. 

Lees de algemene voorwaarden

De Glycolzuur peeling is een peeling welke je veilig thuis kan uitvoeren, mits je je aan een aantal regels houdt. Het uitvoeren van een peeling is voor eigen risico. Je verplicht jezelf tot het lezen van de handleiding. Het is een zeer effectieve methode om dode huidcellen te verwijderen, een mooiere- egale teint te creëren en een heerlijk fris gevoel.

Lees ook;

 • Wat mag ik verwachten van een peeling?
 • Thuis peeling en/of kliniek?
 • Het behandelplan, de beste resultaten behalen en behouden.
 • Contra indicaties (wanneer mag je geen peeling uitvoeren) en waarschuwingen.

Voor uitleg over de woorden*, zie de begrippenlijst.

Stap 1; De huidtest*.

Voordat je een peeling op brengt, verplicht je je tot het uitvoeren van een huidtest*.

 • Breng een klein beetje vloeistof aan op een plekje op het gezicht, linkerkant van de neusvleugel. Volg dezelfde stappen als hieronder. Laat de test minimaal 1 minuut op de huid zitten en spoel daarna goed af met lauwwarm water. Neutraliseer altijd met de ‘Post Peel Neutralizer’ van Thuispeeling, belangrijkste ingrediënt is natriumbicarbonaat*. Neutraliseer peelings boven de 10% ALTIJD! Na 24 uur kun je bekijken hoe je huid reageert op de peeling. Als je huid geïrriteerd is; gevoelig, jeuk, rood of je hebt een vorm van allergie dan dien je het percentage van de peeling aan te passen (een lager percentage proberen) of de peeling niet uit te voeren.

Stap 2; Zorg ervoor dat je alle spullen die je nodig hebt bij elkaar  verzameld.

Benodigdheden;

 • Stromend water en een spiegel.
 • Wattenschijfjes of steriele gaasjes.
 • Haarband en elastiekje
 • Pre Peel van Thuispeeling om je huid goed schoon te maken.
 • Het flesje met de peeling vloeistof.
 • Een ‘fan-brush’, steriel dubbel gevouwen gaasje of wattenschijfje om de peeling aan te brengen.
 • Een bakje of schoteltje om een kleine hoeveel peeling vloeistof in te doen.
 • Een horloge, klok of kookwekker.
 • Post Peel Neutralizer.
 • Een schone, droge handdoek.
 • Evt een serum, bv het hydranov of het Vitamine C serum wat thuispeeling verkoopt.
 • Hydraterende, neutrale crème, bv de arganolie die thuispeeling verkoopt.

Stap 3; Bereid je huid goed voor op een peeling.

 • Als je Orale Vitamine A * (Roaccutane) gebruikt, dien je minimaal een week van te voren te stoppen met het gebruik hiervan. (Zie ook de lijst met contra indicaties.)
 • Maak je gezicht goed schoon met lauw warm water en de Pre-peel van Thuispeeling. Bevochtig een wattenschijfje met de lotion en wrijf dit zachtjes over je gehele gezicht. Laat t 2 cm vrij onder de ogen.
 • Breng wat vaseline aan op je wenkbrauwen, je lippen en aan de binnenkant van je neusgaten.

Stap 4; Breng de vloeistof aan op je gezicht.

Gebruik een wattenschijfje, steriel gaasje wat je dubbel vouwt of een ‘fan-brush. Begin met de minst gevoelige delen van je gezicht. Dat wil zeggen; eerst je voorhoofd, kin en wangen. Hierna onder de ogen (2 cm vrij laten onder de ogen), de neus en als laatste je nek. De huid van je nek is gevoeliger, je kunt er voor kiezen deze niet mee te nemen. Zorg ervoor dat je overal evenveel vloeistof gebruikt, 1 laag op brengen volstaat.

Laat de vloeistof de aangegeven tijd op je gezicht zitten. (maximaal 5 minuten) Zie hiervoor de adviezen bij de sterkte welke je gebruikt. Zet je kookwekkertje en houdt je aan de aangegeven tijd! De vloeistof mag wat prikken, maar zeker niet branden! Als het toch brand, verwijder de vloeistof dan direct.

Laat ondertussen je wasbak vollopen met lauw -koud water en voeg de Post peel Neutralizer van Thuispeeling  toe. Gebruik 2 eetlepels Post Peel  in een royale bak lauwwarm water. Neutraliseer de peeling ALTIJD! Let op: natrium bicarbonaat kan erger prikken dan de peeling zelf! Als je de peeling niet neutraliseert, werkt deze door in de huid.

Stap 5; Haal de vloeistof van je gezicht en neutraliseer de peeling.

Verwijder de vloeistof door het water met de Post Peel Neutralizer  royaal tegen je gezicht aan te ‘splashen’. Ga hier net zolang mee door totdat je geen ‘tintelingen’ meer voelt. Dep (dus niet ruw wrijven) je gezicht droog met de schone handdoek. Smeer je gezicht royaal in met een vochtinbrengende crème van Thuispeeling

Zelf kies ik ervoor om een peeling altijd in de avond te doen. Je hoeft dan geen zonneband aan te brengen, je gezicht kan ‘uitrusten en bij trekken’ tijdens de nacht. Gebruik de eerste 24 uur geen make-up.

Wat mag ik verwachten van een peeling?

Onze huid is de beschermlaag van ons lichaam. De conditie van de huid reflecteert onze gezondheid maar bovendien is een mooie huid de uiting van schoonheid. Niet zo gek dat we allemaal onze mooie huid willen behouden! Een populaire methode om de frisse uitstraling van de huid te behouden is de chemische peeling. Maar….Wat kan ik nu eigenlijk verwachten van een dergelijk peeling? De uitwerking van een peeling is sterk afhankelijk van de diepte van een peeling (de concentratie glycolzuur en de pH-waarde) evenals van het behandelplan. Lichte peelings zul je vaker moeten herhalen om het gewenste resultaat te behalen. Het voordeel van een ‘lichte peeling’( lagere concentratie glycolzuur) is de minimale hersteltijd en de kosten.

De volgende voordelen schrijft men toe aan het gebruik van de glycolzuur peeling;

 • Je huid is beter in staat om vocht op te nemen. Werkzame bestanddelen in crèmes worden beter opgenomen door de huid.
 • Dode huidcellen worden verwijderd, een nieuwe huidlaag komt tevoorschijn, waardoor je grauwe huid weer gaat stralen.
 • Fijne lijntjes worden minder zichtbaar eveneens wordt de schade door de zon, stress, roken aangepakt en gaat het tekenen van veroudering tegen.
 • De textuur van je huid verbetert.
 • Verstopte poriën worden schoon gespoeld.

Thuis peelings en/of kliniek?

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een ‘thuis peeling’ en het laten uitvoeren van een peeling binnen een kliniek? In een kliniek worden ook zwaardere peelings uigevoerd (lees; hogere concentraties glycolzuur of een totaal ander zuur, zoals bv TCA). Thuispeeling.nl heeft er zeer bewust voor gekozen om enkel ‘lichte’ peelings aan te bieden. Laat ik direct vermelden dat je deze peelings niet ‘licht’ moet opvatten. Glycolzuur peelings zijn bewezen veilig, echter zoals bij iedere procedure kan  verkeerd gebruik leiden tot schade aan de huid. Hoewel bij de concentraties welke wij aanbieden de kans minimaal is dat er iets fout kan gaan, is voorzichtigheid te allen tijde geboden. Gebruik altijd je goede verstand en houd je aan de richtlijnen. En bedenk; Geduld is een schone zaak, een zaak van schoonheid! (zie Behandelplan)

Mbt ernstige acne of een huidprobleem adviseren we je om je te laten behandelen bij een dermatoloog en niet zelf met een peeling aan de slag te gaan.

Met deze zogenaamde lichtere peelings kun je prachtige resultaten bereiken. Je zult de peelings echter meerdere malen moeten herhalen om het gewenste resultaat te bereiken (zie Behandelplan). Dit heeft echter ook een heel groot voordeel. De hersteltijd is minimaal en over het algemeen kun je direct je werkzaamheden weer hervatten. Tevens zijn de kosten slechts een fractie van de kosten welke je in salon of kliniek uitgeeft. Zwaardere peelings met hogere concentraties Glycolzuur vergen een langere hersteltijd. Afhankelijk van de sterkte- dieptewerking van een peeling is deze hersteltijd enkele dagen tot wel enkele weken.

Het behandelplan, de beste resultaten behalen en behouden!

De beste resultaten bereik je door het opstellen en het volgen van een plan. Ten eerste is het belangrijk de juiste peeling te gebruiken. Een effectieve glycolzuur peeling heeft een concentratie tussen de 10% en de 50%. Een hogere concentratie Glycolzuur is absoluut te sterk. Gebruik nooit een concentratie van 70%! Deze hoge concentraties zijn niet nodig om de gewenste effecten te bereiken. Sterker is in deze niet beter! Hoe zit het met de pH- waarde van het product. De pH- waarde van onze huid is ongeveer 5,5, enigszins zuur. De reden waarom peelings zoveel voordelen kunnen opleveren is omdat ze de eigenschap bezitten om de huid terug te brengen naar haar optimale pH- waarde. Een (thuis) glycolzuur peeling dient een pH- waarde tussen de 1 en de 2 te hebben. Hoe lager de pH- waarde, hoe sterker de peeling. Is de pH- waarde te hoog, dan werkt de peeling niet. Niet te verwarren met het percentage glycolzuur!

De meeste mensen zullen hele mooie resultaten bereiken met een relatief lage dosering Glycolzuur. Er is dan geen reden om een hogere concentratie te gaan gebruiken.

Begin altijd met een peeling met een lage dosering. Begin het liefste met een peeling met een concentratie van 10%. Zeker als je een lichte, rossige huid hebt. Heb je een wat dikkere, vettigere huid dan kun je starten met 20% glycolzuur. Donkere huidtypes dienen altijd voorzichtig te zijn met peelings in verband met de kans op hyperpigmentatie. Voor het donkere huidtype is er de Amandelzuur peeling.

Welk percentage en hoe lang dient de peeling in te werken?

Begin met 10% Glycolzuur: (deze stappen gelden voor alle percentages)

 • Deze concentratie kun je iedere week gebruiken. De eerste week laat je de peeling er 1 a 2 minuten opzitten. Je kunt deze tijd iedere week verlengen met 1 minuut. Tot een maximum van 5 minuten.
 • Werk met een ‘kuur’- 6 tot 8 behandelingen. 3 x een kuur per jaar.
 • Gun je huid 2 weken rust na een kuur van 6 tot 8 behandelingen.
 • Hierna kun je eventueel een hogere concentratie gaan gebruiken.
 • Voer dit behandelplan niet uit in de zomerweken. Alternatief in de zomermaanden is de Dermaroller*. Kijk voor meer informatie over de Dermaroller op onze website. Door de peeling wordt je huid extra gevoelig voor de schadelijke werking van de zon. Gebruik dus altijd een anti zonnebrandcrème.

Bemerk je dat je huid zeer goed reageert op de behandelingen met 10% glycolzuur, dan kun je besluiten om een hogere concentratie te gebruiken. Houdt de volgende richtlijn aan.

 • 10%- deze concentratie kun je wekelijks gebruiken. Je huid dient volledig herstelt te zijn voordat je een volgende peeling aanbrengt. Onder invloed van hormonen kan het zijn dat je wat gevoeliger reageert. Heb je nog ruwe plekjes of ben je nog wat aan het vervellen, start dan niet met de volgende behandeling.
 • 20%- deze concentratie kun je om de week uit voeren. (het verlengen van de tijd werkt hetzelfde als bij de 10%, maximaal 5 minuten)
 • 30%- deze concentratie kun je 1 maal in de 3 weken uit voeren. (het verlengen van de tijd werkt hetzelfde als bij de 10%, maximaal 5 minuten) Sterke peeling. 
 • 40%- deze concentratie kun je 1 maal in de 3 a 4 weken uitvoeren. (het verlengen van de tijd werkt hetzelfde als bij de 10%, maximaal 5 minuten) Enkel geschikt voor de gevorderde peeler.
 • 50%- deze concentratie kun je 1 maal in de 3 a 4 weken uitvoeren. (het verlengen van de tijd werkt hetzelfde als bij de 10%, maximaal 5 minuten) Enkel geschikt voor de gevorderde peeler.

Als je een kuur hebt gevolgd, gun dan je huid een aantal weken rust. De 10% kan hierna dienen als ‘onderhoudsbehandeling’ om je resultaten te behouden. Resultaten zijn sterk afhankelijk van ‘hoe je omgaat met je ’huid’ en uiteraard je complete gezondheid. Houd je aan de richtlijnen en denk eraan dat je altijd een anti- zonnebrandcrème aanbrengt met een factor ( spf) van minimaal 25. Thuispeeling verkoopt een goede dagcrème met spf 25 op de website. Adviezen hieromtrent kun je ook vinden op deze site.

Heb je een vraag welke niet beantwoord is of een vraag over een specifieke situatie, laat het ons weten en wij beantwoorden deze zo goed mogelijk.

Contra indicaties en waarschuwingen.

Uiteraard is dit het minst leuke onderwerp, echter wij vinden dat we je zo goed mogelijk dienen te informeren. Kennis helpt je om goede resultaten te behalen en te behouden!

Contra indicaties;(wanneer mag je de peeling niet gebruiken)

 • Medicatie

Met de volgende medicatie dien je tenminste 5 dagen voordat je begint met de peeling te stoppen. Trentinoine , Renova (merk-acne), Tazorac (merk- acne, psoriasis) , EpiDuo (merk-acne) , Retin-A( merk-acne), Differin(merk-acne), Avage en Ziana ( merk-acne).

 • Zwangerschap en het geven van borstvoeding.
 • Actieve Herpes uitbraak.
 • Eerdere allergische reactie op een chemische peeling.
 • Eczeem, ernstige acne en/of open wondjes.
 • Recente wondjes.
 • De huid die snel littekens vormt.
 • Getinte/ Donkere huid; 10% – 20% maximaal geschikt. In kleine stapjes percentage en inwerktijd opbouwen. Gebruik Amandelzuur.

Waarschuwingen;

Glycolzuur peelings maken je huid kwetsbaarder voor de schadelijke invloed van de zon. Gebruik ALTIJD een anti zonnebrand crème met minimaal factor 25. Gebruik de peelings niet gedurende de zomerweken en stel je huid ten tijde van een peeling kuur niet bloot aan direct zonlicht. Wens je geen anti zonnebrand crème te gebruiken of ga je onder de zonnebank? Gebruik dan geen peeling!

Zorg ervoor dat, mocht je wat ‘vervellen’ dat je niet gaat plukken aan je huid of velletjes eraf gaat trekken. Velletjes moeten vanzelf loskomen.

Peel niet te vaak. Maximaal 3 x per jaar een kuur van 6 tot maximaal 8 weken. Ten tijde van de kuur geen andere scrub middelen gebruiken. Geen micro- dermabrassie dan wel een laser behandeling ondergaan.

Stap voor Stap handleiding
Hoe voer je thuis, veilig een Amandelzuur 35% peeling (mandelic acid) uit?

Hieronder leg ik je stap voor stap uit, hoe je in je thuisomgeving veilig een Amandelzuur peeling uit kan voeren.
Volg deze stappen nauwgezet. Wijk hier niet van af.

Lees de algemene voorwaarden

Een Amandelzuur peeling zal niet of nauwelijks irriteren. Tevens zul je deze niet of nauwelijks voelen prikken en/of tintelen. Dit is normaal. De peeling werkt wel!

!: Na gebruik het tuutje van het luchtdruk pompflesje goed schoon maken met wat alcohol of lauwwarm water.

Indicaties: (voor wie is deze peeling geschikt)

Aanbevolen voor:

 • Diverse verkleuringen
 • Ongelijkmatige teint
 • Overmatige keratinisatie (verhoorningsstoornis) van de epidermis
 • Eerste tekenen van veroudering, verlies van stevigheid
 • Grove poriën, acne littekens
 • Huid met onzuiverheden

Effecten:

 • Huid wordt gladder
 • Egalere huidskleur
 • Verminderd ondiepe rimpels
 • Het stimuleren van de aanmaak van collageen en elastine
 • Verbeterd de dichtheid en stevigheid van de huid
 • Verminderd hyperpigmentatie en acne littekens
 • Talgafscheiding wordt genormaliseerd
 • Kalmeert acne

Contra indicaties: (wanneer mag je geen Amandelzuur peeling uitvoeren)

 • Het gebruik van orale retinoïden gedurende de laatste 6 maanden
 • Actieve bacteriële infecties, actieve acne
 • Allergieën en ontstekingen zoals puistjes, psoriasis, atopische dermatitis (atopisch eczeem)
 • Actieve virale infecties zoals koortslip, wratten
 • Zwangerschap en lactatie (borstvoeding)
 • Allergie voor zuren en/of gevoeligheid voor zuren, aanleg om snel littekens te ontwikkelen ( keloid)
 • Auto-immuun huid ziekte
 • Recentelijk chirurgische ingreep (nieuwe littekens) of lichttherapie
 • (micro) Dermabrasie, electrolyse, depilatie, laser behandeling in de laatste 7 dagen
 • Blootstelling aan de zon of zonnebank/ solarium gedurende de laatste 7 dagen

Aanbevelingen na de peeling:

 • Maak geen gebruik van de zonnebank of solarium, ga niet in de zon gedurende minimaal 4 weken na de behandeling.
 • Gebruik een crème met minimaal factor 25 tot 4 weken na de behandeling. Aanbevolen wordt om altijd een crème met een hoge factor te gebruiken.
 • Gebruik geen crème met zuren gedurende minimaal 14 dagen na de behandeling.
 • Pluk of trek niet aan de (los zittende) velletjes. Krab de huid niet stuk.
 • Gebruik een goede vochtinbrengende crème meerdere malen per dag.
 • Maak geen gebruik van de sauna of het zwembad gedurende minimaal 24 uur na de behandeling.
 • Ga niet intensief sporten gedurende minimaal 24 uur na de behandeling.
 • Gebruik bijpassende producten van Thuispeeling en niet van een ander merken.

Voor uitleg over de woorden*, zie de begrippenlijst.

Stap 1; De huidtest*.

Voordat je een peeling op brengt, dien je een huidtest* uit te voeren.

 • Breng wat vloeistof aan op een klein plekje op het gezicht. Volg dezelfde stappen als hieronder. Laat de test minimaal 1 minuut op de huid zitten en spoel daarna goed af met lauwwarm water. Neutraliseer met de ‘Post Peel Neutralizer’, belangrijkste ingrediënt is natriumbicarbonaat*’. Neutraliseer peelings ALTIJD! Na 24 uur kun je bekijken hoe je huid reageert op de peeling. Als je huid geïrriteerd is; gevoelig, jeuk, rood of je hebt een vorm van allergie dan dien je het percentage van de peeling aan te passen. Een Amandelzuur peeling zal niet of nauwelijks irriteren. Tevens zul je deze niet of nauwelijks voelen prikken en/of tintelen. Dit is normaal. De peeling werkt wel!

Stap 2; Zorg ervoor dat je alle spullen die je nodig hebt bij elkaar  verzameld.

Benodigdheden;

 • Stromend water en een spiegel.
 • Wattenschijfjes of steriele gaasjes.
 • Haarband en elastiekje
 • Flesje Pre- peel.
 • Het flesje met de peeling vloeistof.
 • Een ‘fan-brush’, steriel dubbel gevouwen gaasje of wattenschijfje om de peeling aan te brengen.
 • Een bakje of schoteltje om een kleine hoeveel peeling vloeistof in te doen.
 • Een horloge, klok of kookwekker.
 • Post Peel Neutralizer
 • Een schone, droge handdoek.
 • Evt een serum, bv het hydranov of het Vitamine C serum wat thuispeeling verkoopt.
 • Hydraterende, neutrale crème voor de nacht en dagcrème met een factor.

Stap 3; Bereid je huid goed voor op een peeling.

 • Als je orale Vitamine A* (Roaccutane) gebruikt, dien je minimaal een week van te voren te stoppen met het gebruik hiervan.( Zie ook de lijst met contra indicaties.)
 • Maak je gezicht goed schoon met lauw warm water en de Pre-peel. Bevochtig een wattenschijfje met de lotion en wrijf dit zachtjes over je gehele gezicht. Laat 2 cm vrij onder de ogen.
 • Breng wat vaseline aan op je wenkbrauwen, je lippen en aan de binnenkant van je neusgaten.

Stap 4; Breng de vloeistof aan op je gezicht.

Gebruik een wattenschijfje, steriel gaasje wat je dubbel vouwt of een ‘fan-brush. Begin met de minst gevoelige delen van je gezicht. Dat wil zeggen; eerst je voorhoofd, kin en wangen. Hierna onder de ogen ( 2 cm vrij laten onder de ogen), de neus en als laatste je nek. De huid van je nek is gevoeliger, je kunt er voor kiezen deze niet mee te nemen. Zorg ervoor dat je overal evenveel vloeistof gebruikt, 1 laag op brengen volstaat.

De vloeistof mag wat prikken, maar zeker niet branden! Als het toch brand, verwijder de vloeistof dan direct. Laat gedurende 1 tot een maximaal 4 minuten op de huid zitten. Bouw deze tijd langzaam op. Deze peeling kun je om de 7 dagen uitvoeren.

Laat ondertussen je wasbak vollopen met lauw -koud water en voeg de Post Peel Neutralizer toe. Gebruik 2 eetlepels Post Peel Neutralizer in een royale bak lauwwarm water. Neutraliseer de peeling ALTIJD! Let op: Post peel Neutralizer kan erger prikken dan de peeling zelf! Als je de peeling niet neutraliseert, werkt deze door in de huid.

Stap 5; Haal de vloeistof van je gezicht en neutraliseer de peeling.

Verwijder de vloeistof door het water met de Post Peel Neutralizer royaal tegen je gezicht aan te ‘splashen’. Ga hier net zolang mee door totdat je geen ‘tintelingen’ meer voelt. Dep (dus niet ruw wrijven) je gezicht droog met de schone handdoek. Smeer je gezicht royaal in met een vochtinbrengende crème.

Zelf kies ik ervoor om een peeling altijd in de avond te doen. Je hoeft dan geen zonneband aan te brengen, je gezicht kan ‘uitrusten en bij trekken’ tijdens de nacht. Gebruik liever niet direct make-up.

Wat mag ik verwachten van een peeling?

Onze huid is de beschermlaag van ons lichaam. De conditie van de huid reflecteert onze gezondheid maar bovendien is een mooie huid de uiting van schoonheid. Niet zo gek dat we allemaal onze mooie huid willen behouden! Een populaire methode om de frisse uitstraling van de huid te behouden is de chemische peeling. Maar….Wat kan ik nu eigenlijk verwachten van een dergelijk peeling? De uitwerking van een peeling is sterk afhankelijk van de diepte van een peeling (de concentratie zuur en de pH-waarde) evenals van het behandelplan. Lichte peelings zul je vaker moeten herhalen om het gewenste resultaat te behalen. Het voordeel van een ‘lichte peeling’is de minimale hersteltijd en de kosten.

De volgende voordelen schrijft men toe aan het gebruik van de peeling;

 • Je huid is beter in staat om vocht op te nemen. Werkzame bestanddelen in crèmes worden beter opgenomen door de huid.
 • Dode huidcellen worden verwijderd, een nieuwe huidlaag komt tevoorschijn, waardoor je grauwe huid weer gaat stralen.
 • Fijne lijntjes worden minder zichtbaar eveneens wordt de schade door de zon, stress, roken aangepakt en gaat het tekenen van veroudering tegen.
 • De textuur van je huid verbetert.
 • Verstopte poriën worden schoon gespoeld.

Heb je een vraag welke niet beantwoord is of een vraag over een specifieke situatie, laat het ons weten en wij beantwoorden deze zo goed mogelijk.

Waarschuwingen;

Amandelzuur peelings maken je huid kwetsbaarder voor de schadelijke invloed van de zon. Gebruik ALTIJD een anti zonnebrand crème met minimaal factor 25. Gebruik de peelings niet gedurende de zomerweken en stel je huid ten tijde van een peeling kuur niet bloot aan direct zonlicht. Wens je geen anti zonnebrand crème te gebruiken of ga je onder de zonnebank? Gebruik dan geen peeling!

Zorg ervoor dat, mocht je wat ‘vervellen’ dat je niet gaat plukken aan je huid of velletjes eraf gaat trekken. Velletjes moeten vanzelf loskomen.

Peel niet te vaak. Maximaal 3 x per jaar een kuur van 6 tot maximaal 8 weken. Ten tijde van de kuur geen andere scrub middelen gebruiken. Geen micro- dermabrassie dan wel een laser behandeling ondergaan.

Wij verkopen in de webshop alle producten die nodig zijn om een peeling uit te voeren en tevens alle op de peeling afgestemde verzorgingsproducten!

Stap voor Stap handleiding; Hoe voer je thuis, veilig een Amandelzuur 35% peeling (mandelic acid) uit?

Hieronder leg ik je stap voor stap uit, hoe je in je thuisomgeving veilig een Amandelzuur peeling uit kan voeren. Volg deze stappen nauwgezet. Wijk hier niet van af.

Lees de algemene voorwaarden:https://www.thuispeeling.nl/algemene-voorwaarden-thuispeeling-nl/

Een Amandelzuur peeling zal niet of nauwelijks irriteren. Tevens zul je deze niet of nauwelijks voelen prikken en/of tintelen. Dit is normaal. De peeling werkt wel!

!: Na gebruik het tuutje van het luchtdruk pompflesje goed schoon maken met wat alcohol of lauwwarm water. Als het pompje de tweede maal niet werkt zit het gaatje wellicht verstopt. Gebruik een klein naaldje om het harde stukje er uit te halen.

Indicaties: (voor wie is deze peeling geschikt)

Aanbevolen voor:

– Diverse verkleuringen

– Ongelijkmatige teint

– Overmatige keratinisatie (verhoorningsstoornis) van de epidermis

– Eerste tekenen van veroudering, verlies van stevigheid

– Grove poriën, acne littekens

– Huid met onzuiverheden

Effecten:

– Huid wordt gladder

– Egalere huidskleur

– Verminderd ondiepe rimpels

– Het stimuleren van de aanmaak van collageen en elastine

– Verbeterd de dichtheid en stevigheid van de huid

– Verminderd hyperpigmentatie en acne littekens

– Talgafscheiding wordt genormaliseerd

– Kalmeert acne

Contra indicaties: (wanneer mag je geen Amandelzuur peeling uitvoeren)

 • Het gebruik van retinoïden gedurende de laatste 6 maanden
 • Actieve bacteriële infecties, actieve acne
 • Allergieën en ontstekingen zoals puistjes, psoriasis, atopische dermatitis (atopisch eczeem)
 • Actieve virale infecties zoals koortslip, wratten
 • Zwangerschap en lactatie (borstvoeding)
 • Allergie voor zuren en/of gevoeligheid voor zuren, aanleg om snel littekens te ontwikkelen ( keloid)
 • Auto-immuun huid ziekte
 • Recentelijk chirurgische ingreep (nieuwe littekens) of lichttherapie
 • (micro) Dermabrasie, electrolyse, depilatie, laser behandeling in de laatste 7 dagen
 • Blootstelling aan de zon of zonnebank/ solarium gedurende de laatste 7 dagen

Aanbevelingen na de peeling:

 • Maak geen gebruik van de zonnebank of solarium, ga niet in de zon gedurende minimaal 4 weken na de behandeling.
 • Gebruik een crème met minimaal factor 25 tot 4 weken na de behandeling. Aanbevolen wordt om altijd een crème met een hoge factor te gebruiken.
 • Gebruik geen crème met zuren gedurende minimaal 14 dagen na de behandeling.
 • Pluk of trek niet aan de (los zittende) velletjes. Krab de huid niet stuk.
 • Gebruik een goede vochtinbrengende crème meerdere malen per dag.
 • Maak geen gebruik van de sauna of het zwembad gedurende minimaal 24 uur na de behandeling.
 • Ga niet intensief sporten gedurende minimaal 24 uur na de behandeling.

Voor uitleg over de woorden*, zie de begrippenlijst.

Stap 1; De huidtest*.

Voordat je een peeling op brengt, dien je een huidtest* uit te voeren.

 • Breng wat vloeistof aan op een klein plekje op het gezicht. Volg dezelfde stappen als hieronder. Laat de test minimaal 1 minuut op de huid zitten en spoel daarna goed af met lauwwarm water. Neutraliseer met de ‘Post Peel Neutralizer’, belangrijkste ingrediënt is natriumbicarbonaat*’. Neutraliseer peelings ALTIJD! Na 24 uur kun je bekijken hoe je huid reageert op de peeling. Als je huid geïrriteerd is; gevoelig, jeuk, rood of je hebt een vorm van allergie dan dien je het percentage van de peeling aan te passen. Een Amandelzuur peeling zal niet of nauwelijks irriteren. Tevens zul je deze niet of nauwelijks voelen prikken en/of tintelen. Dit is normaal. De peeling werkt wel!

Stap 2; Zorg ervoor dat je alle spullen die je nodig hebt bij elkaar  verzameld.

Benodigdheden;

 • Stromend water en een spiegel.
 • Wattenschijfjes of steriele gaasjes.
 • Haarband en elastiekje
 • Flesje Pre- peel.
 • Het flesje met de peeling vloeistof.
 • Een ‘fan-brush’, steriel dubbel gevouwen gaasje of wattenschijfje om de peeling aan te brengen.
 • Een bakje of schoteltje om een kleine hoeveel peeling vloeistof in te doen.
 • Een horloge, klok of kookwekker.
 • Post Peel Neutralizer
 • Een schone, droge handdoek.
 • Evt een serum, bv het hydranov of het Vitamine C serum wat thuispeeling verkoopt.
 • Hydraterende, neutrale crème voor de nacht en dagcrème met een factor.

Stap 3; Bereid je huid goed voor op een peeling.

 • Als je Vitamine A crème* (Tretinoïne) gebruikt, dien je minimaal een week van te voren te stoppen met het gebruik hiervan.( Zie ook de lijst met contra indicaties.)
 • Maak je gezicht goed schoon met lauw warm water en de Pre-peel. Bevochtig een wattenschijfje met de lotion en wrijf dit zachtjes over je gehele gezicht. Laat 2 cm vrij onder de ogen.
 • Breng wat vaseline aan op je wenkbrauwen, je lippen en aan de binnenkant van je neusgaten.

Stap 4; Breng de vloeistof aan op je gezicht.

Gebruik een wattenschijfje, steriel gaasje wat je dubbel vouwt of een ‘fan-brush. Begin met de minst gevoelige delen van je gezicht. Dat wil zeggen; eerst je voorhoofd, kin en wangen. Hierna onder de ogen ( 2 cm vrij laten onder de ogen), de neus en als laatste je nek. De huid van je nek is gevoeliger, je kunt er voor kiezen deze niet mee te nemen. Zorg ervoor dat je overal evenveel vloeistof gebruikt, 1 laag op brengen volstaat.

De vloeistof mag wat prikken, maar zeker niet branden! Als het toch brand, verwijder de vloeistof dan direct. Laat gedurende 1 tot een maximaal 4 minuten op de huid zitten. Bouw deze tijd langzaam op. Deze peeling kun je om de 7 dagen uitvoeren.

Laat ondertussen je wasbak vollopen met lauw -koud water en voeg de Post Peel Neutralizer toe. Gebruik 2 eetlepels Post Peel Neutralizer in een royale bak lauwwarm water. Neutraliseer de peeling ALTIJD! Let op: Post peel Neutralizer kan erger prikken dan de peeling zelf! Als je de peeling niet neutraliseert, werkt deze door in de huid.

Stap 5; Haal de vloeistof van je gezicht en neutraliseer de peeling.

Verwijder de vloeistof door het water met de Post Peel Neutralizer royaal tegen je gezicht aan te ‘splashen’. Ga hier net zolang mee door totdat je geen ‘tintelingen’ meer voelt. Dep (dus niet ruw wrijven) je gezicht droog met de schone handdoek. Smeer je gezicht royaal in met een vochtinbrengende crème.

Zelf kies ik ervoor om een peeling altijd in de avond te doen. Je hoeft dan geen zonneband aan te brengen, je gezicht kan ‘uitrusten en bij trekken’ tijdens de nacht. Gebruik liever niet direct make-up.

Wat mag ik verwachten van een peeling?

Onze huid is de beschermlaag van ons lichaam. De conditie van de huid reflecteert onze gezondheid maar bovendien is een mooie huid de uiting van schoonheid. Niet zo gek dat we allemaal onze mooie huid willen behouden! Een populaire methode om de frisse uitstraling van de huid te behouden is de chemische peeling. Maar….Wat kan ik nu eigenlijk verwachten van een dergelijk peeling? De uitwerking van een peeling is sterk afhankelijk van de diepte van een peeling (de concentratie zuur en de pH-waarde) evenals van het behandelplan. Lichte peelings zul je vaker moeten herhalen om het gewenste resultaat te behalen. Het voordeel van een ‘lichte peeling’is de minimale hersteltijd en de kosten.

De volgende voordelen schrijft men toe aan het gebruik van de peeling;

 • Je huid is beter in staat om vocht op te nemen. Werkzame bestanddelen in crèmes worden beter opgenomen door de huid.
 • Dode huidcellen worden verwijderd, een nieuwe huidlaag komt tevoorschijn, waardoor je grauwe huid weer gaat stralen.
 • Fijne lijntjes worden minder zichtbaar eveneens wordt de schade door de zon, stress, roken aangepakt en gaat het tekenen van veroudering tegen.
 • De textuur van je huid verbetert.
 • Verstopte poriën worden schoon gespoeld.

Heb je een vraag welke niet beantwoord is of een vraag over een specifieke situatie, laat het ons weten en wij beantwoorden deze zo goed mogelijk.

Waarschuwingen;

Amandelzuur peelings maken je huid kwetsbaarder voor de schadelijke invloed van de zon. Gebruik ALTIJD een anti zonnebrand crème met minimaal factor 25. Gebruik de peelings niet gedurende de zomerweken en stel je huid ten tijde van een peeling kuur niet bloot aan direct zonlicht. Wens je geen anti zonnebrand crème te gebruiken of ga je onder de zonnebank? Gebruik dan geen peeling!

Zorg ervoor dat, mocht je wat ‘vervellen’ dat je niet gaat plukken aan je huid of velletjes eraf gaat trekken. Velletjes moeten vanzelf loskomen.

Peel niet te vaak. Maximaal 3 x per jaar een kuur van 6 tot maximaal 8 weken. Ten tijde van de kuur geen andere scrub middelen gebruiken. Geen micro- dermabrassie dan wel een laser behandeling ondergaan.

Wij verkopen in de webshop alle producten die nodig zijn om een peeling uit te voeren en tevens alle op de peeling afgestemde verzorgingsproducten!

Stap voor Stap handleiding
Hoe voer je thuis, veilig een AHA-BHA peeling uit?

Hieronder leg ik je stap voor stap uit, hoe je in je thuisomgeving veilig een AHA- BHA zuur peeling uit kan voeren.
Volg deze stappen nauwgezet. Wijk hier niet van af.

Lees de algemene voorwaarden

!: Na gebruik het tuutje van het luchtdruk pompflesje goed schoon maken met wat alcohol of lauwwarm water.

50% AHA-BHA

pH 2,6

glycolzuur 24%

melkzuur 24%

salicylzuur 2%

Indicaties: (voor wie is deze peeling geschikt)

Aanbevolen voor:

 • Matte huid
 • Rijpere huid
 • Zichtbare rimpels
 • Verlies van strakheid en elasticiteit
 • Verkleuringen, hyperpigmentatie
 • Vergrote poriën

Effecten:

 • Huid wordt zichtbaar gladder
 • Versnelde celvernieuwing
 • Verminderd en vervlakt rimpels
 • Productie van collageen wordt gestimuleerd
 • De structuur van de huid hersteld zich
 • Verhoogde dichtheid en elasticiteit
 • Poriën worden gereinigd en minder grof
 • Zichtbaar minder verkleuringen
 • Zijdezachte huid

Wijze van gebruik:

Breng aan op de ontvette huid met een kwastje of wattenschijfje. Vermijd de oogcontouren en het gebied rondom de mond. Laat gedurende 0,5 tot maximaal 2 minuten op de huid. Spoel na met water en Post Peel- Neutralizer van Thuispeeling. Behandelingen kunnen om de 21 dagen worden uitgevoerd. UV bescherming is noodzakelijk tijdens de kuur en gedurende één maand na de behandeling.

Contra indicaties: (wanneer mag je geen AHA-BHA peeling uitvoeren)

 • Het gebruik van orale retinoïden gedurende de laatste 6 maanden
 • Actieve bacteriële infecties, actieve acne
 • Allergieën en ontstekingen zoals puistjes, psoriasis, atopische dermatitis (atopisch eczeem)
 • Actieve virale infecties zoals koortslip, wratten
 • Zwangerschap en lactatie (borstvoeding)
 • Allergie voor zuren en/of gevoeligheid voor zuren, aanleg om snel littekens te ontwikkelen ( keloid)
 • Auto-immuun huid ziekte
 • Recentelijk chirurgische ingreep (nieuwe littekens) of lichttherapie
 • (micro) Dermabrasie, electrolyse, depilatie, laser behandeling in de laatste 7 dagen
 • Blootstelling aan de zon of zonnebank/ solarium gedurende de laatste 7 dagen

Aanbevelingen na de peeling:

 • Maak geen gebruik van de zonnebank of solarium, ga niet in de zon gedurende minimaal 4 weken na de behandeling.
 • Gebruik een crème met minimaal factor 25 tot 4 weken na de behandeling. Aanbevolen wordt om altijd een crème met een hoge factor te gebruiken.
 • Gebruik geen crème met zuren gedurende minimaal 14 dagen na de behandeling.
 • Pluk of trek niet aan de (los zittende) velletjes. Krab de huid niet stuk.
 • Gebruik een goede vochtinbrengende crème meerdere malen per dag.
 • Maak geen gebruik van de sauna of het zwembad gedurende minimaal 24 uur na de behandeling.
 • Ga niet intensief sporten gedurende minimaal 24 uur na de behandeling.

Voor uitleg over de woorden*, zie de begrippenlijst.

Stap 1; De huidtest*.

Voordat je een peeling op brengt, dien je een huidtest* uit te voeren.

 • Breng wat vloeistof aan op een klein plekje op het gezicht. Volg dezelfde stappen als hieronder. Laat de test minimaal 1 minuut op de huid zitten en spoel daarna goed af met lauwwarm water. Neutraliseer met de ‘Post Peel Neutralizer van Thuispeeling’. Neutraliseer peelings ALTIJD! Na 24 uur kun je bekijken hoe je huid reageert op de peeling. Als je huid geïrriteerd is; gevoelig, jeuk, rood of je hebt een vorm van allergie dan dien je het percentage van de peeling aan te passen.

Stap 2; Zorg ervoor dat je alle spullen die je nodig hebt bij elkaar  verzameld.

Benodigdheden;

 • Stromend water en een spiegel.
 • Wattenschijfjes of steriele gaasjes.
 • Haarband en elastiekje
 • Flesje Pre- peel van Thuispeeling.
 • Het flesje met de peeling vloeistof.
 • Een ‘fan-brush’, steriel dubbel gevouwen gaasje of wattenschijfje om de peeling aan te brengen.
 • Een bakje of schoteltje om een kleine hoeveel peeling vloeistof in te doen.
 • Een horloge, klok of kookwekker.
 • Post Peel Neutralizer van Thuispeeling
 • Een schone, droge handdoek.
 • Evt een serum, bv het hyaluronzuur of het Vitamine C serum wat thuispeeling verkoopt.
 • Hydraterende, neutrale crème voor de nacht en dagcrème met een factor.

Stap 3; Bereid je huid goed voor op een peeling.

 • Als je orale Vitamine A * (Roaccutane) gebruikt, dien je minimaal een week van te voren te stoppen met het gebruik hiervan.( Zie ook de lijst met contra indicaties.)
 • Maak je gezicht goed schoon met lauw warm water en de Pre-peel van Thuispeeling. Bevochtig een wattenschijfje met de lotion en wrijf dit zachtjes over je gehele gezicht, laat aan de lucht drogen.  Laat 2 cm vrij onder de ogen.
 • Breng wat vaseline aan op je wenkbrauwen, je lippen en aan de binnenkant van je neusgaten.

Stap 4; Breng de vloeistof aan op je gezicht.

Gebruik een wattenschijfje, steriel gaasje wat je dubbel vouwt of een ‘fan-brush. Begin met de minst gevoelige delen van je gezicht. Dat wil zeggen; eerst je voorhoofd, kin en wangen. Hierna onder de ogen ( 2 cm vrij laten onder de ogen), de neus en als laatste je nek. De huid van je nek is gevoeliger, je kunt er voor kiezen deze niet mee te nemen. Zorg ervoor dat je overal evenveel gel gebruikt, 1 laag op brengen volstaat.

De gel mag wat prikken, maar zeker niet branden! Als het toch brand, verwijder de gel dan direct. Laat gedurende 0,5 tot een maximaal 2 minuten op de huid zitten. Bouw deze tijd langzaam op. Deze peeling kun je om de 21 dagen uitvoeren.

Laat ondertussen je wasbak vollopen met lauw -koud water en voeg de Post Peel Neutralizer toe. Gebruik 2 eetlepels Post Peel Neutralizer in een royale bak lauwwarm water. Neutraliseer de peeling ALTIJD! Let op: Post peel Neutralizer kan erger prikken dan de peeling zelf! Als je de peeling niet neutraliseert, werkt deze door in de huid.

Stap 5; Haal de vloeistof van je gezicht en neutraliseer de peeling.

Verwijder de vloeistof door het water met de Post Peel Neutralizer royaal tegen je gezicht aan te ‘splashen’. Ga hier net zolang mee door totdat je geen ‘tintelingen’ meer voelt. Dep (dus niet ruw wrijven) je gezicht droog met de schone handdoek. Smeer je gezicht royaal in met een vochtinbrengende crème.

Gebruik de eerste 24 uur geen make-up.

Wat mag ik verwachten van een peeling?

Onze huid is de beschermlaag van ons lichaam. De conditie van de huid reflecteert onze gezondheid maar bovendien is een mooie huid de uiting van schoonheid. Niet zo gek dat we allemaal onze mooie huid willen behouden! Een populaire methode om de frisse uitstraling van de huid te behouden is de chemische peeling. Maar….Wat kan ik nu eigenlijk verwachten van een dergelijk peeling? De uitwerking van een peeling is sterk afhankelijk van de diepte van een peeling (de concentratie zuur en de pH-waarde) evenals van het behandelplan. Lichte peelings zul je vaker moeten herhalen om het gewenste resultaat te behalen. Het voordeel van een ‘lichte peeling’ is de minimale hersteltijd en de kosten.

De volgende voordelen schrijft men toe aan het gebruik van de peeling;

 • Je huid is beter in staat om vocht op te nemen. Werkzame bestanddelen in crèmes worden beter opgenomen door de huid.
 • Dode huidcellen worden verwijderd, een nieuwe huidlaag komt tevoorschijn, waardoor je grauwe huid weer gaat stralen.
 • Fijne lijntjes worden minder zichtbaar eveneens wordt de schade door de zon, stress, roken aangepakt en gaat het tekenen van veroudering tegen.
 • De textuur van je huid verbetert.
 • Verstopte poriën worden schoon gespoeld.

Heb je een vraag welke niet beantwoord is of een vraag over een specifieke situatie, laat het ons weten en wij beantwoorden deze zo goed mogelijk.

Waarschuwingen;

AHA-BHA peelings maken je huid kwetsbaarder voor de schadelijke invloed van de zon. Gebruik ALTIJD een anti zonnebrand crème met minimaal factor 25. Gebruik de peelings niet gedurende de zomerweken (behalve de Amandelzuur) en stel je huid ten tijde van een peeling kuur niet bloot aan direct zonlicht. Wens je geen anti zonnebrand crème te gebruiken of ga je onder de zonnebank? Gebruik dan geen peeling!

Zorg ervoor dat, mocht je wat ‘vervellen’ dat je niet gaat plukken aan je huid of velletjes eraf gaat trekken. Velletjes moeten vanzelf loskomen.

Peel niet te vaak. Maximaal 3 x per jaar een kuur van 6 tot maximaal 8 weken. Ten tijde van de kuur geen andere scrub middelen gebruiken. Geen micro- dermabrassie dan wel een laser behandeling ondergaan.

Wij verkopen in de webshop alle producten die nodig zijn om een peeling uit te voeren en tevens alle op de peeling afgestemde verzorgingsproducten! Graag geen producten van andere merken combineren met peelings van Thuispeeling.

Stap voor Stap handleiding
Hoe voer je thuis, veilig een Fytinezuur peeling uit?

Hieronder leg ik je stap voor stap uit, hoe je in je thuisomgeving veilig een Fytinezuur peeling uit kan voeren.
Volg deze stappen nauwgezet. Wijk hier niet van af.

Lees de algemene voorwaarden

!: Na gebruik het tuutje van het luchtdruk pompflesje goed schoon maken met wat alcohol of lauwwarm water.

10% Fytinezuur (Phytic acid) pH<2

Indicaties: (voor wie is deze peeling geschikt)

Aanbevolen voor:

 • Alle huidtypen met vergrote poriën.
 • Reiniging van het gezicht.
 • Aanvulling op het dagelijkse verzorgingsregime.

Effecten:

 • Schilfert de huid op een zachte wijze af.
 • Reinigt de huid.
 • Grove poriën worden kleiner.
 • Antioxiderende werking.
 • Geeft de huid een gezonde gloed.
 • Voedt de huid.
 • Normaliseert de talg afscheiding.

Actieve ingrediënten:

100% natuurlijk Fytinezuur, extract van de Japanse roos, extract groene thee, panthenol

50 ml/ geschikt voor 10 behandelingen

Wijze van gebruik:

Breng een laagje aan op het gezicht, de nek en het decolleté. Vermijd het gebied rondom de lippen. Masseer de vloeistof in. Laat de vloeistof absorberen. Spoel na 20 minuten af met warm water.UV bescherming is noodzakelijk tijdens de kuur en gedurende één maand na de behandeling. Deze peeling hoeft niet geneutraliseerd te worden. Goede aanvulling binnen een reinigingsbehandeling.

Contra indicaties: (wanneer mag je geen Fytinezuur peeling uitvoeren)

 • Het gebruik van retinoïden gedurende de laatste 6 maanden
 • Actieve bacteriële infecties, actieve acne
 • Allergieën en ontstekingen zoals puistjes, psoriasis, atopische dermatitis (atopisch eczeem)
 • Actieve virale infecties zoals koortslip, wratten
 • Zwangerschap en lactatie (borstvoeding)
 • Allergie voor zuren en/of gevoeligheid voor zuren, aanleg om snel littekens te ontwikkelen ( keloid)
 • Auto-immuun huid ziekte
 • Recentelijk chirurgische ingreep (nieuwe littekens) of lichttherapie
 • (micro) Dermabrasie, electrolyse, depilatie, laser behandeling in de laatste 7 dagen
 • Blootstelling aan de zon of zonnebank/ solarium gedurende de laatste 7 dagen

Aanbevelingen na de peeling:

 • Maak geen gebruik van de zonnebank of solarium, ga niet in de zon gedurende minimaal 4 weken na de behandeling.
 • Gebruik een crème met minimaal factor 25 tot 4 weken na de behandeling. Aanbevolen wordt om altijd een crème met een hoge factor te gebruiken.
 • Gebruik geen crème met zuren gedurende minimaal 14 dagen na de behandeling.
 • Pluk of trek niet aan de (los zittende) velletjes. Krab de huid niet stuk.
 • Gebruik een goede vochtinbrengende crème meerdere malen per dag.
 • Maak geen gebruik van de sauna of het zwembad gedurende minimaal 24 uur na de behandeling.
 • Ga niet intensief sporten gedurende minimaal 24 uur na de behandeling.

Voor uitleg over de woorden*, zie de begrippenlijst.

Stap 1; De huidtest*.

Voordat je een peeling op brengt, dien je een huidtest* uit te voeren.

 • Een huidtest- binnenkant pols/ onderarm- wijst uit hoe je huid zal reageren op de peeling. Volg dezelfde stappen als hieronder. Laat de test minimaal 20 minuut op de huid zitten en spoel daarna goed af met lauwwarm water. Na 24 uur kun je bekijken hoe je huid reageert op de peeling. Als je huid geïrriteerd is; gevoelig, jeuk, rood of je hebt een vorm van allergie dan dien je het percentage van de peeling aan te passen.

Stap 2; Zorg ervoor dat je alle spullen die je nodig hebt bij elkaar  verzameld.

Benodigdheden;

 • Stromend water en een spiegel.
 • Wattenschijfjes of steriele gaasje.
 • Haarband en elastiekje
 • Flesje Pre- peel.
 • Het flesje met de peeling vloeistof.
 • Een ‘fan-brush’, steriel dubbel gevouwen gaasje of wattenschijfje om de peeling aan te brengen.
 • Een horloge, klok of kookwekker.
 • Een schone, droge handdoek.
 • Evt een serum, bv het hydranov of het Vitamine C serum wat thuispeeling verkoopt.
 • Hydraterende, neutrale crème voor de nacht en dagcrème met een factor.

Stap 3; Bereid je huid goed voor op een peeling.

 • Als je Vitamine A crème* (Tretinoïne) gebruikt, dien je minimaal een week van te voren te stoppen met het gebruik hiervan.( Zie ook de lijst met contra indicaties.)
 • Maak je gezicht goed schoon met lauw warm water en de Pre-peel. Bevochtig een wattenschijfje met de lotion en wrijf dit zachtjes over je gehele gezicht. Laat 2 cm vrij onder de ogen.
 • Breng wat vaseline aan op je wenkbrauwen, je lippen en aan de binnenkant van je neusgaten.

Stap 4; Breng de vloeistof aan op je gezicht.

Zorg ervoor dat je overal evenveel gel gebruikt, 1 laag op brengen volstaat. Masseer de gel zachtjes in.

Laat gedurende 20 minuten op de huid zitten.Spoel af met warm water. Deze peeling kun je 2 a 3 maal per week uitvoeren.

Stap 5; Haal de vloeistof van je gezicht met warm water.

Na 20 minuten kun je de overgebleven vloeistof verwijderen met warm water. Smeer je gezicht royaal in met een vochtinbrengende dagcrème met SPF 25 (zie website).

Gebruik liever niet direct make-up.

Wat mag ik verwachten van een peeling?

Onze huid is de beschermlaag van ons lichaam. De conditie van de huid reflecteert onze gezondheid maar bovendien is een mooie huid de uiting van schoonheid. Niet zo gek dat we allemaal onze mooie huid willen behouden! Een populaire methode om de frisse uitstraling van de huid te behouden is de chemische peeling. Maar….Wat kan ik nu eigenlijk verwachten van een dergelijk peeling? De uitwerking van een peeling is sterk afhankelijk van de diepte van een peeling (de concentratie zuur en de pH-waarde), het gebruikte zuur en van het behandelplan. Lichte peelings zul je vaker moeten herhalen om het gewenste resultaat te behalen. Het voordeel van een ‘lichte peeling’ is de minimale hersteltijd en de kosten.

De volgende voordelen schrijft men toe aan het gebruik van de peeling;

 • Je huid is beter in staat om vocht op te nemen. Werkzame bestanddelen in crèmes worden beter opgenomen door de huid.
 • Dode huidcellen worden verwijderd, een nieuwe huidlaag komt tevoorschijn, waardoor je grauwe huid weer gaat stralen.
 • Fijne lijntjes worden minder zichtbaar eveneens wordt de schade door de zon, stress, roken aangepakt en gaat het tekenen van veroudering tegen.
 • De textuur van je huid verbetert.
 • Verstopte poriën worden schoon gespoeld.

Heb je een vraag welke niet beantwoord is of een vraag over een specifieke situatie, laat het ons weten en wij beantwoorden deze zo goed mogelijk.

Waarschuwingen;

Fytine peelings maken je huid kwetsbaarder voor de schadelijke invloed van de zon. Gebruik ALTIJD een anti zonnebrand crème met minimaal factor 25. Stel je huid ten tijde van een peeling kuur niet bloot aan direct zonlicht. Wens je geen anti zonnebrand crème te gebruiken of ga je onder de zonnebank? Gebruik dan geen peeling!

Zorg ervoor dat, mocht je wat ‘vervellen’ dat je niet gaat plukken aan je huid of velletjes eraf gaat trekken. Velletjes moeten vanzelf loskomen.

Ten tijde van de kuur geen andere scrub middelen gebruiken. Geen micro- dermabrassie dan wel een laser behandeling ondergaan.

Wij verkopen in de webshop alle producten die nodig zijn om een peeling uit te voeren en tevens alle op de peeling afgestemde verzorgingsproducten!

Stap voor Stap handleiding
Hoe voer je thuis, veilig een Pyrodruivenzuurpeeling uit?

Hieronder leg ik je stap voor stap uit, hoe je in je thuisomgeving veilig een Fytinezuur peeling uit kan voeren.
Volg deze stappen nauwgezet. Wijk hier niet van af.

Lees de algemene voorwaarden

!: Na gebruik het tuutje van het luchtdruk pompflesje goed schoon maken met wat alcohol of lauwwarm water.

29% Pyrodruivenzuur (Pyruvic acid) pH 1,2

Indicaties: (voor wie is deze peeling geschikt)

Aanbevolen voor:

 • De huid met acne.
 • Seborroisch eczeem.
 • Gevoelige huid met lichte tekenen van veroudering.
 • Rode bultjes op de huid ten gevolge van de zon (keratosis).
 • Huid die stevigheid heeft verloren.
 • Vergote poriën, acne littekens.

Effecten:

 • Normaliseert de talg afscheiding.
 • Voorkomt en vermindert mee-eters.
 • Verzacht de structuur van de huid.
 • Verbeterd de dichtheid van de huid.
 • Verzacht rimpels.
 • Zorgt voor een egale teint van de huid.

Actieve ingrediënten:

Pyrovic acid (Pyrodruivenzuur) 15%, mandelic acid (amandelzuur) 7%, tartaric acid (wijsteenzuur)7%

50 ml/ geschikt voor 10 behandelingen

Wijze van gebruik:

Ontvet de huid met Pre- peel van Thuispeeling. Vermijd de hyuid rond de ogen, de lippen. Gebruik de vloeistof niet op wratten, moedervlekken. Breng de vloeistof aan met een kwastje of een wattenschijfje. Laat het 2 tot 5 minuten in de huid trekken. Afspoelen met water en Post Peel. Om de 10 dagen 1 behandeling. Bescherming tegen de zon gebruiken gedurende de volledige kuur, tot een maand na de kuur.

Contra indicaties: (wanneer mag je geen Pyrodruivenzuurpeeling uitvoeren)

 • Het gebruik van orale retinoïden gedurende de laatste 6 maanden
 • Actieve bacteriële infecties, actieve acne
 • Allergieën en ontstekingen zoals puistjes, psoriasis, atopische dermatitis (atopisch eczeem)
 • Actieve virale infecties zoals koortslip, wratten
 • Zwangerschap en lactatie (borstvoeding)
 • Allergie voor zuren en/of gevoeligheid voor zuren, aanleg om snel littekens te ontwikkelen ( keloid)
 • Auto-immuun huid ziekte
 • Recentelijk chirurgische ingreep (nieuwe littekens) of lichttherapie
 • (micro) Dermabrasie, electrolyse, depilatie, laser behandeling in de laatste 7 dagen
 • Blootstelling aan de zon of zonnebank/ solarium gedurende de laatste 7 dagen

Aanbevelingen na de peeling:

 • Maak geen gebruik van de zonnebank of solarium, ga niet in de zon gedurende minimaal 4 weken na de behandeling.
 • Gebruik een crème met minimaal factor 25 tot 4 weken na de behandeling. Aanbevolen wordt om altijd een crème met een hoge factor te gebruiken.
 • Gebruik geen crème met zuren gedurende minimaal 14 dagen na de behandeling.
 • Pluk of trek niet aan de (los zittende) velletjes. Krab de huid niet stuk.
 • Gebruik een goede vochtinbrengende crème meerdere malen per dag.
 • Maak geen gebruik van de sauna of het zwembad gedurende minimaal 24 uur na de behandeling.
 • Ga niet intensief sporten gedurende minimaal 24 uur na de behandeling.

Voor uitleg over de woorden*, zie de begrippenlijst.

Stap 1; De huidtest*.

Voordat je een peeling op brengt, dien je een huidtest* uit te voeren.

 • Een huidtest- binnenkant pols/ onderarm- wijst uit hoe je huid zal reageren op de peeling. Volg dezelfde stappen als hieronder. Laat de test minimaal 5 minuut op de huid zitten en spoel daarna goed af met lauwwarm water. Na 24 uur kun je bekijken hoe je huid reageert op de peeling. Als je huid geïrriteerd is; gevoelig, jeuk, rood of je hebt een vorm van allergie dan dien je het percentage van de peeling aan te passen.

Stap 2; Zorg ervoor dat je alle spullen die je nodig hebt bij elkaar  verzameld.

Benodigdheden;

 • Stromend water en een spiegel.
 • Wattenschijfjes of steriele gaasjes.
 • Haarband en elastiekje
 • Flesje Pre- peel.
 • Het flesje met de peeling vloeistof.
 • Een ‘fan-brush’, steriel dubbel gevouwen gaasje of wattenschijfje om de peeling aan te brengen.
 • Een bakje of schoteltje om een kleine hoeveel peeling vloeistof in te doen.
 • Een horloge, klok of kookwekker.
 • Een schone, droge handdoek.
 • Evt een serum, bv het hydranov of het Vitamine C serum wat thuispeeling verkoopt.
 • Hydraterende, neutrale crème voor de nacht en dagcrème met een factor.

Stap 3; Bereid je huid goed voor op een peeling.

 • Als je orale Vitamine A * (Roaccutane) gebruikt, dien je minimaal een week van te voren te stoppen met het gebruik hiervan.( Zie ook de lijst met contra indicaties.)
 • Maak je gezicht goed schoon met lauw warm water en de Pre-peel. Bevochtig een wattenschijfje met de lotion en wrijf dit zachtjes over je gehele gezicht. Laat 2 cm vrij onder de ogen. Spoel je gezicht af met water.
 • Breng wat vaseline aan op je wenkbrauwen, je lippen en aan de binnenkant van je neusgaten.

Stap 4; Breng de vloeistof aan op je gezicht.

Gebruik een wattenschijfje, steriel gaasje wat je dubbel vouwt of een ‘fan-brush. Begin met de minst gevoelige delen van je gezicht. Dat wil zeggen; eerst je voorhoofd, kin en wangen. Hierna onder de ogen (2 cm vrij laten onder de ogen), de neus en als laatste je nek. De huid van je nek is gevoeliger, je kunt er voor kiezen deze niet mee te nemen. Zorg ervoor dat je overal evenveel gel gebruikt, 1 laag op brengen volstaat.

Laat gedurende 2 tot 5 minuten op de huid zitten. Deze peeling kun je om de 10 dagen uit voeren.

Stap 5; Haal de vloeistof van je gezicht met warm water en Post Peel

Na 5 minuten kun je de overgebleven vloeistof verwijderen met warm water en Post Peel. Smeer je gezicht royaal in met een vochtinbrengende dagcrème met SPF 25 (zie website).

Gebruik de eesret 24 uur geen make-up.

Wat mag ik verwachten van een peeling?

Onze huid is de beschermlaag van ons lichaam. De conditie van de huid reflecteert onze gezondheid maar bovendien is een mooie huid de uiting van schoonheid. Niet zo gek dat we allemaal onze mooie huid willen behouden! Een populaire methode om de frisse uitstraling van de huid te behouden is de chemische peeling. Maar….Wat kan ik nu eigenlijk verwachten van een dergelijk peeling? De uitwerking van een peeling is sterk afhankelijk van de diepte van een peeling (de concentratie zuur, welk zuur je gebruikt en de pH-waarde), het gebruikte zuur en van het behandelplan. Lichte peelings zul je vaker moeten herhalen om het gewenste resultaat te behalen. Het voordeel van een ‘lichte peeling’ is de minimale hersteltijd en de kosten.

De volgende voordelen schrijft men toe aan het gebruik van de peeling;

 • Je huid is beter in staat om vocht op te nemen. Werkzame bestanddelen in crèmes worden beter opgenomen door de huid.
 • Dode huidcellen worden verwijderd, een nieuwe huidlaag komt tevoorschijn, waardoor je grauwe huid weer gaat stralen.
 • Fijne lijntjes worden minder zichtbaar eveneens wordt de schade door de zon, stress, roken aangepakt en gaat het tekenen van veroudering tegen.
 • De textuur van je huid verbetert.
 • Verstopte poriën worden schoon gespoeld.

Heb je een vraag welke niet beantwoord is of een vraag over een specifieke situatie, laat het ons weten en wij beantwoorden deze zo goed mogelijk.

Waarschuwingen;

Pyrodruivenzuur  peelings maken je huid kwetsbaarder voor de schadelijke invloed van de zon. Gebruik ALTIJD een anti zonnebrand crème met minimaal factor 25. Stel je huid ten tijde van een peeling kuur niet bloot aan direct zonlicht. Wens je geen anti zonnebrand crème te gebruiken of ga je onder de zonnebank? Gebruik dan geen peeling!

Zorg ervoor dat, mocht je wat ‘vervellen’ dat je niet gaat plukken aan je huid of velletjes eraf gaat trekken. Velletjes moeten vanzelf loskomen.

Peel niet te vaak. Maximaal 3 x per jaar een kuur van 6 tot maximaal 8 weken. Ten tijde van de kuur geen andere scrub middelen gebruiken. Geen micro- dermabrassie dan wel een laser behandeling ondergaan.

Wij verkopen in de webshop alle producten die nodig zijn om een peeling uit te voeren en tevens alle op de peeling afgestemde verzorgingsproducten! Combineer de peeling niet met producten van een ander merk.

Wegens vakantie en werkzaamheden:
worden er geen pakketten geleverd

11 augustus t/m 15 augustus.

Pleister op de wond: bestel met 5% korting!

Excuses voor het ongemak.