of Whatsapp: +31 6 812 707 77

Vragen? Stuur een mail: info@thuispeeling.nl

Alles over Peeling

Wat is een peeling

Chemische peelings zoals fruitzuur peelings, AHA’s en BHA’s, (zie onder) worden gebruikt om de bovenste lagen van de huid te vernieuwen en zorgen voor een oppervlakkige peeling. De dode huidcellen worden als het ware opgeruimd en tevens worden de cellen gestimuleerd om collageen aan te maken. Dit proces zorgt ervoor dat fijne lijntjes en littekentjes minder zichtbaar worden en dat je huid er fris uit ziet. Diepere peelings met bijvoorbeeld TCA en Phenol, werken in op de levende huid en zijn niet toegestaan als cosmetische behandeling. Een chemische peeling mag je niet aanbrengen op open huid of verse wondjes. Zie contra indicaties.

Cleopatra nam in haar tijd al een bad vol met ezelinnen melk (bevat lactid acid= melkzuur). Haar huid voelde nadien zijde zacht aan! Inmiddels weten we veel meer over chemische peelings en zijn er verschillende peelings te verkrijgen. Peelings welke weinig tot geen hersteltijd nodig hebben, maar ook peelings die zeer intens zijn. Verschillende sterktes en zuren hebben andere voordelen.

Verschillen tussen de zuren:

  • Glycolzuur:  behoort tot de groep Alfa Hydroxy Zuren (AHA-fruitzuren) Het heeft de kleinste moleculaire samenstelling, waardoor het diep in de huid kan doordringen. De dode huidcellen zorgen ervoor dat onze huid er grauw uitziet en dat de poriën verstopt kunnen raken,  waardoor puistjes en mee-eters de kop op kunnen steken.  Het zuur wordt gewonnen uit suikerriet, maar komt bijvoorbeeld ook voor in suikerbieten, meloen en ananas. Voor wie is Glycolzuur geschikt? Geschikt voor (oa) de lichte tot middel lichte huid. Gaat fijne lijntjes en rimpeltjes tegen. Gaat zonbeschadiging tegen. Vermindert verkleuringen op de huid. Glycolzuur kent een snelle penetratie.
  • Amandelzuur: is een Alfa Hydroxy Zuur. De moleculaire structuur van amandelzuur is groter dan van de andere zuren. Het duurt langer om het oppervlak van de huid binnen te dringen. Hierdoor irriteert het minder. Voor wie is Amandelzuur geschikt? Geschikt voor de donkere huid en de huid met rosacea. Ideaal voor alle soorten acne, zoals cystische acne. Veroorzaakt geen ongewenste, huidskleur veranderingen. Amandelzuur kent een trage penetratie.
  • Melkzuur: op glycolzuur na het meest effectieve fruitzuur (AHA). Voor wie is Melkzuur geschikt? Geschikt voor de dikke, vale, onzuivere huid. De huid met kerotosis pilaris (verhoornde pukkeltjes) vaak op bovenarmen en benen. De huid met psoriasis.
  • Salicylzuur: is een Beta Hydroxy Zuur (BHA) . In vet oplosbaar zuur waardoor het de poriën kan binnen dringen en grondig reinigt. Ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Voor wie is Salicylzuur geschikt? Uitermate geschikt voor de huid met acne.

Snelle penetratie versus trage penetratie:

  • Snelle penetratie: deze zuren exfoliëren de bovenste lagen van de huid door een diepere penetratie van de resterende oplossing. Als dit gebeurt, neutraliseren ze zichzelf automatisch en penetreren ze niet nog dieper.
  • Trage penetratie: deze zijn ideaal om op een  zachte wijze de diepere lagen van de huid te exfoliëren. Hun moleculaire structuur is groter en dit zorgt ervoor dat het minder agressief is voor de huid. Dit is een ideale aanvulling op de werking van de zuren met een snelle penetratie.
fruitzuurpeeling

Stappenplan peeling

Stap 1: Doe de test

Voor al onze producten geldt, dat je voordat je een peeling uitvoert een ‘huidtest’ dient uit te voeren.  Het aanbrengen van een peeling is voor eigen risico. Je bent minimaal 18 jaar en verplicht je je tot het lezen van de handleiding/ cq bijsluiter. Je hebt jezelf op de hoogte gesteld van de contra- indicaties. Door het uitvoeren van deze test kun je zien hoe je huid reageert op de peeling. Deze peeling is zeer eenvoudig uit te voeren. Breng de peeling aan met een wattenschijfje op een plekje in het gezicht/nek. Laat 1 minuut op de huid zitten en spoel daarna het plekje op het gezicht/ onderarm goed af met koud water en Post Peel Neutralizer. Bij aanschaf van een peeling ontvang je per mail heldere instructies.

Alle producten worden geproduceerd binnen de EU. Producten en advies zijn geen vervanging van bezoek aan salon- arts- kliniek.

Stap 2: Breng aan

Je maakt je gezicht (voor de huidtest een plekje in het gezicht) schoon met de Pre- Peel reinigingslotion, breng de peeling aan, laat de peeling 2 minuten zitten. Het kan zijn dat je huid wat prikt. De peeling mag niet branden. Verwijder deze dan direct met lauwwarm water en Post peel. Lees voor gebruik de handleiding/ bijsluiter.
Breng de peeling niet vaker aan dat in de handleiding staat beschreven.

Stap 3: Na de peeling

Nadat je de peeling hebt aangebracht kan de huid wat rood zijn. Normaliter verdwijnt deze roodheid vrij vlot. Na 2 dagen kan je gezicht wat gaan vervellen, over het algemeen vervel je niet of nauwelijks. Ga in geen geval aan de korstjes pulken of trekken aan de velletjes! De huid laat vanzelf los. Na het gebruik van de peeling is het noodzakelijk dat je een goede bescherming tegen de zon aan brengt. De bovenste huidlaag is zich aan het vernieuwen waardoor je tot ongeveer een week na de behandeling minder natuurlijke bescherming hebt tegen de zon. Koop deze crème met spf 25, samen met de peeling.

Alle producten worden geproduceerd binnen de EU. Producten en advies zijn geen vervanging van bezoek aan salon- arts- kliniek.

Stap 4: Na een paar behandelingen

Vrijwel zeker geldt dat na de tweede behandeling je er aan zult moeten wennen dat je een cosmetisch product hebt gebruikt, dat daadwerkelijk werkt. Je huid voelt gladder aan, oogt gezonder, jonger en vitaler. Na het gebruik van peeling en zeker in combinatie met een goed serum, wil je geen andere producten meer wilt hebben.

Positieve opmerkingen uit je omgeving zullen niet uitblijven!

× Neem contact op