Peeling en acne

Screenshot van een vrouw met acne.

Fruitzuur peeling tegen acne

De informatie in deze tekst is puur bedoeld om bij te dragen aan het maken van een overwogen keuze, met betrekking tot de cosmetische behandeling van acne. De tekst is geenszins bedoeld als medisch advies of ter vervanging van medisch advies van een arts of (huid-)therapeut. De tekst is niet bedoeld om een diagnose te stellen, noch om een aandoening te verhelpen. De schrijver van deze tekst kan je persoonlijke situatie niet inschatten noch beoordelen. Heb je een probleem huid of het vermoeden dat je psychische klachten ervaart, raadpleeg dan altijd je dokter.

Introductie:

Wie wil er nu niet een mooie, gladde, stralende huid? Helaas heeft niet iedereen een probleemloze huid. Hoe krijg je nu de huid waar je altijd al van droomde? En, hoe behoud je deze mooie huid? Als je een milde vorm van acne hebt, kan een goed behandelplan en een consistent regime je mogelijk helpen om een acne vrije huid te krijgen.

Helaas heerst er nog steeds een beeld dat acne ‘vies ‘is en dat mensen die acne hebben zichzelf bijvoorbeeld niet goed wassen. Vooral tieners die kampen met acne, kunnen hier erg veel last van ondervinden. Ze worden onzeker en ontwikkelen mogelijk een negatief zelfbeeld. Doordat acne als ‘onfris’ wordt ervaren, proberen jongeren er alles aan te doen om ervan af te komen. Vaak pakken ze dit helaas op de verkeerde manier aan. Veel mensen gaan overmatig hun huid wassen en schrobben met allerhande agressieve middelen. Je ziet dat hierdoor de acne alleen maar erger wordt!

1-2-3 Acne Weg Ermee!

Hieronder gaan we in op de stappen die je kunt nemen om je acne de kop in te drukken. Voorgoed! Het behandelplan bestaat uit 3 stappen:

 • Reiniging van de huid
 • peeling en
 • het ‘aanstippen van het puistje’.

Jaren geleden waren er nog niet zoveel producten op de markt om acne tegen te gaan. Op dit moment zijn er meer producten, dan dat ik hier kan opnoemen. Sommige van deze producten zullen best prima werken, andere bezorgen je slechts een lege portemonnee en je bent een illusie armer. Het 3-stappen plan geldt voor iedereen. Of je nu een tiener bent, een jong volwassene of een 40+-er, een droge huid hebt of een vette huid!

Acne vergt een multi disciplinaire aanpak. Dit betekent dat je ‘de uitdaging’ op meerdere manieren tegelijkertijd dient aan te pakken. Enkel een gezond voedingspatroon en een gezonde leefstijl volstaat niet. Enkel medicatie eveneens. Het allerbelangrijkste is dat je je huid goed reinigt. Wat is goed reinigen nu precies? Dit betekent niet meerdere malen op een dag wassen of hard schrobben. Hieronder vertel ik je wat ik versta onder ‘reinigen’.

Stap 1: Reinigen van de huid.

Het reinigen van je huid is zeer belangrijk. Als je goede resultaten wilt bereiken moet je goed weten wat, wanneer en hoe je je (gevoelige) acne huid moet schoonhouden. Belangrijk is ook om te weten wat je vooral niet moet doen!

Oorzaak acne

Acne wordt met name veroorzaakt door dode huidcellen die zich ophopen, aan elkaar vastklitten en de ingang van poriën verstopt. Acne wordt niet veroorzaakt doordat viezigheid in de poriën doordringt. Ook olie veroorzaakt geen acne. Een ophoping van dode huidcellen kan juist ontstaan doordat je je gezicht te vaak wast en met te agressieve middelen. Ook het gebruik van zeep, shampoo (en dan vooral het niet goed afspoelen van restjes shampoo) gel en haarlak (deze zorgen ervoor dat dode huidcellen aan elkaar vastplakken)  kan ervoor zorgen dat dode huidcellen zich ophopen en poriën verstopt raken. Probeer ook zeker producten met hierin alcohol verwerkt te vermijden.

De belangrijkste oorzaak van het uitbreken van acne is stress. Vervolgens veroorzaakt de uitbraak van acne weer stress en treedt er een vicieuze cirkel in werking. De achterliggende wetenschappelijke verklaring behelst een ingewikkeld hormonaal verhaal. De oplossing is minder eenvoudig dan dat deze klinkt. Probeer stress te vermijden! (Een gezonde, regelmatige levensstijl dragen bij aan het tegengaan van stress.)

Het reinigen

Het allerbelangrijkste is, dat je ervoor zorgt dat de dode huidcellen niet aan elkaar vast klonteren en dat deze klontjes de poriën niet verstoppen. Je kunt ervoor zorgen dat je huid minder vet wordt door bijvoorbeeld een groene thee serum te gebruiken. Om het aantal bacteriën in de poriën te verminderen werkt het anti acne middel Benzoylperoxide goed.

Het is belangrijk om je gezicht volledig te reinigen. Kijk goed waar de acne uitbraken het meest voorkomen. Verschillende gebieden in je gezicht vragen om een andere aanpak.

Heb je veel puistjes op je voorhoofd? Over het algemeen is de oorzaak van deze uitbraak het gebruik van haar verzorgings producten zoals shampoo, crèmespoeling, gel, wax en haarlak. Deze producten zorgen ervoor dat de dode huidcellen lekker tegen elkaar aan gaan zitten en een klont vormen. Gebruik je deze producten? Reinig dan daarna met royaal warm water je voorhoofd.

Puistjes die ontstaan tussen de wenkbrauwen, ontstaan mogelijkerwijs door een overmaat aan alcohol en/of stress. Wetenschappelijk is hier echter geen bewijs voor.

Puistjes die ontstaan in de oren, ontstaan waarschijnlijk door het niet goed uitspoelen van shampoo restjes. Het is ook mogelijk dat je last hebt van je tanden of je beugel. Deze gebieden liggen dicht bij elkaar en kunnen derhalve invloed hebben op elkaar.

Mee eters, zwarte puntjes op de neus duiden op een overmaat aan olie in dit gebied, die ervoor zorgt dat de dode cellen aan elkaar klonteren en de poriën in dit gebied verstoppen.

Rond de ogen of op de oogleden ontstaan er vrijwel geen puistjes. Mochten deze er wel ontstaan dan moet je erg voorzichtig zijn met het reinigen van deze gevoelige en dunne huid.

Het meest voorkomende beeld wat je vaak ziet is dat er puistjes ontstaan op de wangen. Er zijn vele  mogelijke oorzaken van het ontstaan van deze puistjes. Denk bijvoorbeeld aan je telefoon die je vaak tegen of dichtbij je wangen houdt. Slaap je op je zij dan raakt je gezicht vaak je kussen en kan er wat speeksel bij komen. Ook roken verslechterd het ontstaan van puistjes juist op deze plek.

Acne op de kin kan worden verergerd of uitgelokt door tandenpasta en/of mondwater.

Mannen kunnen last krijgen van acne op bepaalde gebieden, doordat ze hun scheercrème niet goed afspoelen. Denk aan wangen, kaaklijn maar ook bijvoorbeeld borstkas.

Als je geen make-up gebruikt volstaat het om je gezicht 1 maal per dag te reinigen en daarna een acne product te gebruiken. Meer reinigen van je gezicht is zeker niet altijd beter. Overmatig reinigen zorgt ervoor dat de bovenste laag van de huid uitdroogt en dat er meer dode cellen worden gevormd. Meer dode cellen kunnen gaan klonteren en de poriën verstoppen. Je bereikt hier dus het tegenovergestelde mee van wat je wilt! Als je make-up gebruikt is het verstandig om iedere ochtend en avond je gezicht te reinigen. Verwijder altijd al je make-up voordat je een product gebruikt en/of voordat je gaat slapen.

Probeer het obsessieve reinigen van je gezicht uit je systeem te bannen! Dit is werkelijk het allerbelangrijkste wat je kunt doen. Nogmaals; acne wordt niet veroorzaakt door olie of viezigheid. Dit spoel je zo van je gezicht af. Acne wordt veroorzaakt door dode huidcellen die aan elkaar vast klonteren en de ingang van de poriën verstoppen.  Er zijn veel producten die je opsmeert en waarvan je denkt: ‘ik voel wat, dus het werkt…..’Over het algemeen geldt het tegenovergestelde. Het beste kun je voor een product kiezen waarvan je geen tintelingen of een verbrand gevoel krijgt. T hard schrobben, teveel producten zorgen juist voor een extra irritatie van de toch al gevoelige huid. Gebruik liever een ph neutrale gezichtsreiniger en spoel deze daarna goed af met royaal warm water. Altijd  na deppen met droge, schone doek. (gewassen in een neutraal waspoeder zonder toevoegingen) Zorg ervoor dat je een product gebruikt zonder toegevoegde alcohol. Alcohol droogte de huid uit en zorgt uiteindelijk voor meer dode huidcellen, die kunnen weer gaan klonteren en poriën verstoppen.

Verderop in dit schrijven zullen we een aantal reinigingslotions en producten de revue laten passeren.

Het zacht reinigen van het gezicht zal al een groot verschil maken in de uitbraak van acne. Een aantal andere tips mbt het reinigen:

 • Gebruik niet elkaars handdoek, washandje of kussen.
 • Gebruik niet elkaars make-up borsteltjes. Ga niet met je vingers in je make-up of in potjes crème. Dit is de reden dat thuispeeling.nl speciale luchtdichte pompjes op de markt heeft gebracht. De bacteriën verspreiden zich razendsnel over je hele gezicht op deze manier en kunnen een ontstekingsreactie teweeg brengen.
 • Desinfecteer borsteltjes, sponsjes om de 3 a 4 dagen. Na enkele maanden dien je de borstels te vervangen.
 • In plaats van make-up sponsjes kun je beter katoenen wattenschijfjes gebruiken. Deze kun je na gebruik direct weggooien.
 • Scrub je huid niet. Onderga geen micro dermabrasie behandeling.
 • Verschoon met name je hoofdkussen minimaal 2 x per week. Verschoon je beddengoed minimaal 1 x per week.
 • Reinig je mobiele telefoon 1 x per dag.
 • Voor de mannen is het beter om geen baard te laten staan, dan wel veel borsthaar.
 • Spoel shampoo en crèmespoeling goed uit je haar en oren.
 • Probeer niet teveel met je handen aan je gezicht te zitten.
 • Gebruik papieren zakdoekjes (die je dan wel na 1 x gebruik weg moet gooien!)
 • Als je acne op je lichaam hebt, draag dan katoenen kleding. Was de kleding na maximaal 2 x dragen.

Stap 2: Exfoliëren  van de huid

Als je je huid goed reinigt, kan het zijn dat het effect zo drastisch is dat verdere behandeling niet nodig is. Wil je wat sneller resultaat zien dan kan het exfoliëren van je huid een goede oplossing zijn. Exfoliëren is een proces waarbij het molecuul van het zuur in de huid doordringt en de huid aanzet tot een snellere cel vernieuwing. Dode huidcellen worden verwijderd van het huidoppervlak. Tevens wordt de ‘lijm’ opgelost die de dode huidcellen aan elkaar plakt. Er zijn verschillende soorten fruit zuren. Hieronder staan de voordelen van deze milde fruitzuren beschreven.

Alpha Hydroxy Zuren (AHA’s, bekendste is Glycolzuur) en Beta Hydroxy Zuren (BHA’s, het enige gebruikte zuur voor huidproblematiek is Salicylzuur)

– zorgen ervoor dat de huid beter in staat is vocht vast te houden. De huid verliest minder vocht.
– stimuleren de cel vernieuwing.
– verminderen fijne lijntjes, ouderdomsvlekken, acne littekentjes, hyper pigmentatie.
weken oude, doffe, dode, grijze huidcellen los.

– werken ontstekingsremmend.

– Ontstoppen de poriën waardoor nieuwe uitbraak achterwege blijft.

Waar moet je extra opletten als je een peeling gebruikt? Nadat je de peeling hebt aangebracht, meestal 1 maal per week, is het tijd om je gezicht te reinigen. Niet voor de peeling! De peeling zal de dode huidcellen verwijderen. Je hebt je poriën geopend. Het is logisch dat je nu je gebruikelijke reinigingsritueel toepast.

Exfoliëren is ook mogelijk door middel van microdermabrasie of scrubs van bijvoorbeeld gemalen perzikpitten.  Dit is niet geschikt voor de huid met acne. Deze producten trekken niet in je huid maar liggen op de huid en schuren, als het ware, het bovenste laagje van je gezicht af.

De beste milde zuren om de acne huid mee te exfoliëren zijn Glycolzuur en Salicylzuur. Deze zuren worden vaak gecombineerd toegepast om een krachtig effect te bewerkstelligen. Belangrijk is dat de zuren in de juist verhouding in een flesje zitten en tevens dient de concentratie en de ph waarde (zuurgraad) juist te zijn. Een optimale ph  zit tussen de 1 en 3, zeker niet hoger dan 4. Het percentage glycolzuur zit tussen de 10% en de 20% en het percentage Salicylzuur zit tussen de 3% en de 10%. Deze combinatie is ideaal voor thuisgebruik. Denk er aan: sterkere en hogere concentraties zorgen niet voor betere resultaten!

Zorg ervoor dat je een peeling altijd goed afspoelt met royaal lauwwarm water met wat post peel.

Wat is nu de beste peeling voor de huid met acne?

Wat voor jouw huid de beste peeling is, kunnen wij je uiteraard niet vertellen. De meeste mensen hebben baat bij Salicylzuur en Glycolzuur. Dit is ook de reden dat thuispeeling.nl een CombiPeeling heeft ontwikkeld van deze twee zuren. In enkele gevallen volstaat het om enkel de ‘puistjes’ aan te stippen met het zuur. Hier kom ik later op terug bij stap 3 van het behandelplan. (Puistje aanstippen)

Gebruik je een fruitzuur thuis, gebruik dan nooit een te hoog percentage zuur. Heb je een Aziatische of donkere huid, dan moet je altijd uitkijken in verband met hyperpigmentatie.

Stap 3: Aanstippen van het puistje

Een goede reiniging kan ervoor zorgen dat de hoeveelheid puistjes drastisch wordt gereduceerd. Peeling is een fantastische manier om je huid een algehele boost te geven en de roodheid weg te nemen. De meeste mensen hebben ook een specifieke behandeling nodig direct gericht op het puistje/ de ontsteking zelf. Om juist hier de roodheid en ontsteking weg te nemen.

Het is niet altijd nodig om een lotion over het gehele gezicht te gebruiken. Als je slechts enkele puistjes hebt kun je deze ook aanstippen. Wellicht is het bekendste product in deze categorie Clearasil. Hier wordt veelvuldig reclame voor gemaakt. Een van de werkzame ingrediënten in Clearasil is Salicylzuur. Salicylzuur zorgt ervoor dat het puistje open gaat en kan herstellen. Thuispeeling.nl verkoopt een CombiPeel met hierin Salicylzuur. Wat eveneens goed helpt tegen puistjes is Benzoylperoxide. Dit middel kun je in diverse drogisterijen kopen. Stip hier enkel je puistjes mee aan. Als je het gebruikt voor je hele gezicht heb je kans op huidirritatie en jeuk. Gebruik een gel of crème tot maximaal 10%.

Dit zijn de drie basis stappen die je kunt volgen om acne aan te pakken. Houd je je goed aan deze stappen, dan zal je acne een heel stuk verbeteren. Het is ook verstandig om een goede crème te gebruiken die ervoor zorgt dat de huid zo min mogelijk vocht verliest en er voor zorgt dat poriën open en schoon blijven. Vermijd hierbij producten met alcohol. Heb je littekentjes over gehouden aan je acne dan kun je deze vervagen door bijvoorbeeld een goede peeling kuur of microdermabrasie. Je hebt geduld nodig, echter kleine littekentjes zullen op den duur een stuk minder zichtbaar worden.

Waarheid en mythe over acne.

Je zult zelf ervaren wat wel en geen ‘uitlokkende factoren’ zijn voor een acne uitbraak. De volgende zaken zouden mogelijk kunnen helpen bij het voorkomen van een uitbraak van acne. Heb je regelmatig her en der puistjes dan kan een probiotisch drankje helpen.

Vet eten: Vet eten leidt niet automatisch tot het ontstaan van puistjes. Sommige vetten, zoals deze in margarine, soja olie, ‘fastfood’, chips ed zorgen ervoor dat ontsteking hormonen toenemen. Andere vetten, zoals deze in zonnebloemolie, noten, kaas zorgen er juist voor dat de ontsteking hormonen afnemen. Het is dus zaak dat je meer goede dan slechte vetten eet!

Chocolade: De toxische component in chocola is theobromine. Theobromine zorgt ervoor dat sommige mensen last hebben van een acne uitbraak na het eten van chocolade. Deze bitter smakende stof zit veel meer in donkere chocolade dan in witte chocolade. Af en toe een stukje chocolade en dan met name witte chocolade zal weinig invloed hebben op je huid.

Water drinken: Ieder mens moet voldoende water drinken, 2 liter water of andere drank op een dag, zodat je lichaam niet uitdroogt. Meer vochtinname zorgt niet voor een ‘betere’ balans en gaat ook geen uitbraak tegen. Ook poriën worden niet open gehouden door het drinken van water. Deze houd je open door je huid in te smeren met een goede crème die ervoor zorgt dat de huid zo min mogelijk vocht verliest.

Acne en seks: De hormonen die vrij komen bij seks dan wel bij stress (testosteron en progesteron) kunnen acne verergeren.

Teveel douchen: Teveel wassen en douchen met heet water kan acne verergeren. Je kunt beter een warme vochtige doek tegen je huid aan houden. Als je je gezicht hierna gaat reinigen heb je kans dat je puistjes er vanzelf uitvallen.

Zon en acne: De zon droogt je puistjes niet uit. De zon zorgt ervoor dat je huid extra pigment aan maakt. Acne valt hierdoor minder op. Het gevaar bestaat dat je donkere vlekken hieraan overhoudt. Zeker als je een Aziatische huid hebt. Deze donkere vlekken blijven altijd zichtbaar. Het is juist erg belangrijk dat je je huid goed beschermt tegen de schadelijke boosdoeners, namelijk UVA en UVB. Thuispeeling.nl verkoopt een organische antizonnebrandcrème factor 50, zonder chemische toevoegingen.

Make up: Verkeerde make up kan ervoor zorgen dat je acne verergert. Lippenstift en lip gloss kan acne op de kin uitlokken. Vaak zijn de geur- en kleurstoffen de boosdoeners. Poeder op het gezicht ziet er vaak niet erg fraai uit. Daarnaast zorgt het ervoor dat poriën verstopt kunnen raken. Je dient make up altijd te verwijderen van je gezicht voordat je naar bed gat. Je gezicht heeft dan tijd om gedurende de nacht te herstellen.

Dag- nachtcrème: Een dag- en nachtcrème zorgt ervoor dat de huid zo min mogelijk vocht verliest. Een crème zorgt niet voor een uitbraak van acne. Juist als je een uitbraak hebt, dien je een goede crème te gebruiken. Gebruik een crème op water basis en geen crème op olie basis.

Puistjes uitknijpen: Het is uiteraard verleidelijk om je puistjes uit te knijpen. Als het mogelijk is, laat de acne dan met rust en ga er vooral zelf niet aan zitten. Vaak gebeurd het uitknijpen op een verkeerde manier waardoor de ontsteking nog dieper in de huid komt te liggen. Sommige puistjes kun je zelf uit knijpen. Als het puistje een wit koopje heeft in het midden kun je deze op de juiste manier verwijderen. Zorg ervoor dat je schone vingers hebt of gebruik een katoenen doekje aan beide kanten van het pukkeltje. Direct nadat je het puistje hebt uitgeknepen dien je er een desinfecterend middel op te smeren. Bijvoorbeeld een lage dosering 2,5% Benzoylperoxide. Als het uitknijpen pijn doet, moet je er direct mee stoppen.

Dure anti- acne producten: Als je op het internet kijkt dan vind je echt legio anti acne producten. Sommige middelen zijn extreem duur. Dit betekent niet dat deze ook automatisch beter zijn. Over het algemeen volstaan eenvoudige, doeltreffende middelen. Dit zijn vaak niet de duurste middelen. Het is effectiever om te investeren in een goed plan om acne tegen te gaan!

Hieronder gaan we nog wat verder in op het grote aantal producten die te verkrijgen zijn tegen acne.

Producten tegen acne verkrijgbaar op het internet, drogist of apotheek

Er zijn erg veel producten tegen acne te verkrijgen. In prijs variëren ze van enkele euro’s tot maar liefst tientallen euro’s. Wat voor jouw huid geschikt is kunnen wij niet beoordelen. Het is altijd raadzaam om een arts of huidtherapeut te raadplegen.

Grofweg kun je de producten scheiden in twee categorieën:

1: De producten die vrij verkrijgbaar zijn bij drogist, apotheek of online.

2: Producten die enkel op recept van een arts te verkrijgen zijn. De drempel ligt voor veel mensen hier wat hoger, gezien je naar een arts toe moet gaan met jouw vraag.

AD1: OTC (over the counter/ vrij verkrijgbaar)

In deze categorie passen eindeloos veel en tevens verschillende producten. Prijzen variëren sterk!  We kunnen onmogelijk alle producten hieronder behandelen/ benoemen. Ons devies: ‘keep it simpel!’  We benoemen hieronder enkele producten.

Thuispeeling.nl verkoopt verschillende zeer effectieve middelen tegen acne. Verschillende peelings met de actieve ingrediënten Glycolzuur en Salicylzuur. Voor meer informatie kun je de site bezoeken: www.thuispeeling.nl

Foreo LUNA

De Foreo LUNA reinigt u uw gezichtshuid door middel van sonische technologie. De siliconen borstelharen masseren de huid en alle restjes make up en viezigheid worden verwijderd.

Tea Tree olie

Oorspronkelijk komt Teatree-olie uit Australië en is afkomstig van de bladeren van de Melaleuca Alternifolia-boom. Het heeft een zuiverende en verzachtende werking die de bloedomloop stimuleert en de weerstand van het lichaam vergroot.

Clearasil

Clearasil heeft een uitgebreide productlijn speciaal tegen acne op de markt gebracht met verschillende ingrediënten waaronder het ingrediënt Salycilzuur.

Van der Hoog Quick Boost

Reinigingsmasker.

Biodermal – 30 ml – Acnecrème

Geschikt voor de meest gevoelige huid.

Benzac gel

benzoylperoxide-gel weekt het bovenste huidlaagje (hoornlaag) los. Verder vermindert het de groei van huidcellen. Hierdoor raken de poriën minder makkelijk met huidcellen verstopt. Ook remt het de groei van de acne bacterie.

Eucerin Onzuivere Huid

De producten van Eucerin Onzuivere Huid bevatten geen olie en zijn zeer geschikt voor de onzuivere huid. De eerste onzuiverheden worden voorkomen, tevens wordt hardnekkige acne effectief aangepakt en de dermatologische behandeling doelgericht ondersteunt.

Vichy Normaderm

Vichy heeft ook een complete productlijn voor de behandeling van acne.

AD2: Producten op recept

Isotrex (isotretinoine)

Isotrex (Isotretinoïne): middel tegen acne. De werkzame stof: isotretinoïne, een medicijn dat de groei van de huidcellen versnelt. Isotrex (Isotretinoïne) opent verstopte poriën en voorkomt dat ze opnieuw verstopt raken.

Tretinoine (vitamine a zuur)

Tretinoïne/ vitamine A-zuur: versnelt de celdeling in de bovenste huidlaag. Hierdoor maken oude huidcellen sneller plaats voor nieuwe huidcellen. Het effect hiervan is te vergelijken met een peeling: de huid wordt gaver en onzuiverheden verdwijnen.

Duac Acne gel

Duac Acne Gel wordt aangebracht op de onzuivere huid. Werkzame stoffen: Clindamycine, een antibioticum dat bacteriën doodt, en: Benzoylperoxide, een stof die de groei van de bovenste huidlaag remt en deze huidlaag weker maakt.

Tetralysal 300 (Tetracycline)

Tetralysal: antibioticum, tegen bacteriële infecties. De werkzame stof: lymecycline behoort tot de groep tetracycline-antibiotica. Dit medicijn doodt verschillende soorten bacteriën. Tetralysal wordt snel opgenomen in het lichaam en verspreidt zich via het bloed naar de ontstoken weefsels.

Differin

Differin is een medicijn uit de groep retinoïden (afgeleiden van vitamine A-zuur). De werkzame stof adapaleen normaliseert de talgproductie van de huid en voorkomt dat poriën snel verstopt raken.

Diane – 35

Diane-35 is een medicijn voor de behandeling van overmatige haargroei en ernstige vormen van acne bij vrouwen. De werkzame stoffen in dit geneesmiddel zijn de hormonen cyproteron en ethinylestradiol.

Erytromycine

Erytromycine: antibioticum uit de groep macrolide-antibiotica. De werkzame stof (erytromycine) zorgt ervoor dat bepaalde bacteriën zich niet meer kunnen vermenigvuldigen en daardoor afsterven. Hierdoor kan een bacteriële infectie snel genezen.

Aknemycin Plus

Aknemycin Plus is een medicijn dat acne bestrijdt. De lotion is bedoeld voor uitwendig gebruik en bevat twee werkzame bestanddelen: Erythromycine, een antibioticum dat bacteriën op de huid doodt en onderhuidse ontstekingen bestrijdt; Tretinoïne (vitamine A zuur), een geneesmiddel dat de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert.

Dalacin T

Dalacin-T is een lotion voor gebruik op de huid. De werkzame stof clindamycine behoort tot de lincomycine- antibiotica. Dit medicijn remt de groei van bepaalde bacteriën die huidinfecties kunnen veroorzaken.

Epiduo Gel

Epiduo Gel bevat twee werkzame ingrediënten: Adapaleen, dit medicijn is een vitamine A-derivaat. Het zorgt ervoor dat oude huidcellen sneller worden vervangen door nieuwe en werkt ontstekingsremmend; Benzoylperoxide, een stof die de buitenste huidlaag weker maakt en de groei van de acne bacterie remt.

Finacea

 

Finacea is een ontstekingsremmende gel, bedoeld voor gebruik op de huid. De werkzame stof azelaïnezuur maakt de buitenste huidlaag weker, remt de groei van bepaalde bacteriën en vermindert de aanmaak van melatonine in de huid.

Inderm

Inderm is een applicatievloeistof die bedoeld is voor gebruik op de huid. Dit geneesmiddel bevat de werkzame stof erytromycine, een antibioticum dat bepaalde bacteriën doodt.

Isotrexin

Isotrexin is een middel tegen acne. De gel bevat twee werkzame stoffen: Isotretinoïne. Dit medicijn stimuleert de groei van de huidcellen, waardoor de huidlaag zich sneller vernieuwt en verstopte poriën weer opengaan.

Minocycline (Minocin)

Minocycline: antibioticum uit de groep tetracycline-antibiotica: medicijnen die bacteriën doden. De werkzame stof minocycline zorgt ervoor dat de bacterie geen eiwit meer kan aanmaken, waardoor deze zich niet langer kan voortplanten.

Mirvaso

Mirvaso is een gel die speciaal ontwikkeld is om een rode huid als gevolg van Rosacea te behandelen. De werkzame stof in Mirvaso is brimonidine, een medicijn uit de groep alfablokkers.

Oxytetracycline

Oxytetracycline: antibioticum uit de groep tetracycline-antibiotica. Dit geneesmiddel is een breed spectrum antibioticum, een medicijn dat veel verschillende soorten bacteriën kan doden. Oxytetracycline wordt daarom ingezet om uiteenlopende bacteriële infecties te bestrijden.

Skinoren (Azelaic Acid)

Skinoren is een crème met de werkzame stof azelaïnezuur. Dit medicijn verweekt de hoornlaag van de huid en heeft bovendien een bacterieremmende werking. Daarnaast zorgt azelaïnezuur ervoor dat er minder kleurstof in de huid wordt aangemaakt.

Stiemycin

Stiemycin is een bacterieremmende oplossing voor op de huid. De werkzame stof in dit medicijn is erythromycine, een macrolide-antibioticum. Erythromycine doodt bepaalde bacteriën op de huid, waaronder de propioni bacterium acnes, de bacterie die acne veroorzaakt.

Tetracycline

Tetracycline is een antibioticum: een geneesmiddel dat helpt bij bacteriële infecties. De werkzame stof tetracycline verstoort de eiwitaanmaak van veel soorten bacteriën waardoor deze zich niet meer kunnen voortplanten.

Treclin (Treclinac)

Treclin (Treclinac) is een antibacteriële gel voor op de huid. Dit medicijn bevat twee werkzame stoffen: Tretinoïne: een medicijn dat de celdeling van de bovenste huidlaag versnelt, en Clindamycine, een antibioticum dat bepaalde bacteriën op de huid doodt.

Trimovate

Trimovate is een ontstekingsremmende huidcrème. Het medicijn is samengesteld uit drie werkzame stoffen: Clobetason, een bijnierschorshormoon dat roodheid en zwelling onderdrukt; Oxytetracycline, een antibioticum dat bacteriën doodt; Nystatine, een schimmeldodend medicijn.

Zindaclin

Zindaclin is een ontstekingsremmende gel voor uitwendig gebruik. De gel bevat clindamycine, een antibioticum dat bepaalde bacteriën op de huid doodt. De gel helpt op die manier de huid zuiver te houden.

Zineryt

Zineryt is een bacterie dodende lotion voor op de huid. Dit medicijn bevat erythromycine, een antibioticum dat de acnebacterie doeltreffend uitschakelt. Het toegevoegde zink versterkt het effect van erythromycine, zodat de lotion een extra sterke werking heeft.

You must be logged in to post a comment.