GGGGGGGRRRRR, grote poriën!

 Grote, grove porien

Grove porien. Je kunt deze porien verminderen met een aantal mooie producten van Thuispeeling.

GGGGGGGRRRRR, grote poriën!

Dagelijks ontvang ik vragen,  aangaande grove of vergrote poriën. Vooral mijn collega dames,  storen zich aan deze zichtbare openingen. Hoewel deze openingen geen invloed hebben op onze gezondheid en bij iedereen kunnen voorkomen, kunnen ze het gezicht ontsieren. Wat zijn grote poriën en is er wat tegen te doen? Goed nieuws, vandaag zetten we een aantal producten in de etalage,  die je zeker helpen om de poriën te verkleinen! Wil jij het hele poriën- pakket ontvangen voor een knallende eindejaars prijs? Stuur me dan een bericht of plaats het pakket direct in je winkelmand!

Wat zijn poriën?

Iedereen heeft poriën, echter de grootte kan per persoon verschillen.  Een porie is het buisje (de opening)  dat bij een talgklier of zweetklier hoort. Talgklieren scheiden talg uit, een vettige, wittige substantie. Talg houdt de huid soepel en vochtig. Puistjes ontstaan,  als de talg niet snel genoeg uit de poriën kan stromen. Een vergrote porie houdt vaak verband met een verhoogde talgproductie. Daarnaast speelt geslacht, aanleg, leeftijd en hormoonverandering een rol. Verkeerd gebruik van cosmetica en reinigsproducten kunnen ook parten spelen.

Wat kun je doen  aan grote poriën?

Op een aantal van de hierboven genoemde zaken kun je invloed  uit oefenen. Vermijd bijvoorbeeld de zon zoveel mogelijk en irriteer de huid niet met een teveel aan agressieve en uitdrogende reinigingsproduccten. Heb je last van een vettige huid en een overmatige talgproductie,  dan zijn er middelen die deze oorzaak aanpakken en verminderen.

Salicylzuur in cosmetica

Het ingrediënt wat je kan helpen is salicylzuur. Het is belangrijk de huid regelmatig te exfoliëren. Salicylzuur is oplosbaar in vet en dringt diep in de poriën door en is hierdoor zeer effectief in het verminderen van mee-eters, vergrote poriën en het tegengaan van teveel aan talg. Salicylzuur is een bewezen en is het meest gebruikte ingrediënt bij de behandeling tegen acne.

Niacinamide in cosmetica

Crèmes met niacinamide (2% of meer) remmen de talgproductie. De poriën raken hierdoor minder verstopt en de huid ziet er matter uit.  Het serum van Thuispeeling,  bevat een effectieve concentratie niacinamide en is onmisbaar in de aanpak van vergrote poriën.

Fytine zuur in cosmetica

Fytine zuur in combinatie met Japanese Rose Fruit Extract,  zorgt voor een zachte exfoliatie van de huid, verkleint de porien, zorgt voor meer elasticiteit van de huid. Daarnaast heeft het een beschermende werking en gaat het huidveroudering tegen. Het werkt tevens als een krachtige anti oxidant.

Voeding

Snelle suikers zijn helaas niet goed voor de conditie van je huid. Probeer zoetigheid, banket, gebakken aardappelen, frisdrank, brood te vermijden. Kies liever voor (volkoren) pasta, peulvruchten en fruit. Van goede voeding kan de talgproductie enorm afnemen en op deze wijze helpt het met de aanpak van grote poriën.

De zon

Als we ouder worden neemt de productie en de hoeveelheid collageen af en hierdoor verliest de huid haar elasticiteit (rekbaarheid) en stevigheid. Ook de stevigheid van de wanden van de poriën vermindert en hierdoor blijven talg, make-up resten en vuil makkelijker in de poriën achter. De door de zon beschadigde huid wordt dikker en minder elastisch. Poriën worden extra zichtbaar. Een goede, dagelijkse protectie tegen de schadelijke straling (ook in de winter) is zeer belangrijk.

Retinoïden/ Retinol in serums en  crèmes

Creme met vitamine a- retenoide zoals bv tretinoïne, kan de productie van collageen en elastine in de huid stimuleren. Door het steviger worden van de huid is het mogelijk dat de poriën minder zichtbaar worden.  Wil je een extra artikel ontvangen over Vitamine A crème, stuur me een bericht.

Wat moet je vooral niet doen?

‘Less is more’ en kies voor balans! Over irriteer de huid niet. Reinig de huid met een milde, speciale reiniger en niet met agressieve reinigsproducten. We horen regelmatig terug, dat mensen de huid reinigen met alcohol…ajb doe dit niet!

Hieronder zetten we, speciaal voor jou,  een aantal producten op een rij die je zullen helpen de vergrote poriën aan te pakken.  In het pakket zitten 7 producten die op elkaar zijn afgestemd en allemaal een specifieke werking hebben. Salicylzuur, Fytine zuur, een serum, een reiniger en een dagelijkse dag crème met spf 25.

Totaalpakket grote grove porien

Dit pakket twv ruim€ 120,  kun je nu bestellen bij Thuispeeling voor een fijne knal prijs; € 100*.

*exclusief verzendkosten, € 4, 95 euro.

You must be logged in to post a comment.