Ik heb sle/ lupus, mag ik de dermaroller/dermapen gebruiken?

lupus

lupus

sle/ lupus: Er is weinig bekend aangaande het gebruik van de dermaroller en specifiek de aandoening SLE. SLE blijft meestal beperkt tot de huid die met name wordt blootgesteld aan zonlicht. Het is af te raden de roller/pen te gebruiken als lupus actief is.

Als de lupus actief is dan wordt afgeraden om de huid te penetreren.

Wij raden aan om, gezien de oorzaak van lupus onbekend is en deze wellicht een infectie als onderliggende oorzaak heeft, de huid niet onnodig te ‘verwonden’.

Mocht u toch de roller/pen willen gebruiken, dan is 0, 5 mm de maximaal te gebruiken naaldlengte en enkel op de huid waarbij de lupus niet actief is.

Dermaroller 1,5 mm: Omschrijving

Thuispeeling verkoopt in haar shop de Medical Grade Stainless Steel dermaroller. Deze bevat 540 naalden. De 540 naalden zijn verdeeld over 9 bladen van 60 naalden. De dermaroller is verkrijgbaar in 3 naaldlengtes: 0.5, 1.0 & 1.5mm. Dermaroller therapie is een behandeling die geschikt is voor thuisgebruik. Therapie met langere naalden wordt in een salon uitgevoerd. 

Dermaroller in het kort

Je rolt slechts 2 minuten per dag! met de roller over je huid. Na korte tijd krijgt je huid een mooie gloed. Na enkele weken krijgt de huid een betere textuur. De huid wordt strakker, dikker en pigmentvlekken vervagen. Littekens en couperose worden minder. Fijne lijntjes vervagen en schade door de zon of roken wordt tegen gegaan. De dermaroller werkt eenvoudig, is geschikt voor ieder huidtype en iedere leeftijd, is volledig pijnloos en goedkoop (veel goedkoper dan bijvoorbeeld een laserbehandeling) en zorgt voor langdurige, blijvende zichtbare resultaten! Bovendien worden serums beter door de huid opgenomen.

ROLLEN MAAR!!

Wat is een dermaroller?

Een dermaroller is een ergonomisch gevormde roller met zeer kleine naaldjes. Deze naaldjes maken minuscule prikgaatjes in de huid. Het rollen is pijnloos en activeert, stimuleert de lederhuid zonder dat de opperhuid wordt verwijderd. Omdat de opperhuid in tact blijft, is de herstelperiode kort en is het risico op permanente structurele beschadiging, zon overgevoeligheid, hyper pigmentatie of pigmentverlies zeer klein. Door de therapie met de dermaroller worden huidverzorgingsproducten beter en dieper in de huid opgenomen. Het gevolg is dat de huid er jonger, gladder en frisser uitziet. De lichte prikgaatjes in de huid zorgen ervoor dat de huid geactiveerd wordt en er groeifactoren vrij komen die de productie van collageen en elastine doen toenemen. Het verhogen van de collageenproductie is het doel van veel huid verbeterende behandelingen waaronder ook peelings. (zie hiervoor de website)

sle/ lupus