Een mooie huid is niet teveel gevraagd!

Schoonheidsidealen, we willen er maar al te graag aan voldoen. Mijn fantatische website zou geen bestaansrecht hebben als we niet allemaal onze looks willen behouden. Helaas, er is geen manier om huidveroudering te stoppen en wonderen bestaan niet. De natuur een handje helpen, dat kan wel. Sterker nog, dit deed men al vele eeuwen geleden!

Zelfs in de pre historie leefde er al een schoonheidsideaal; flinke heupen, een enorm achterwerk, en borsten om jaloers op te zijn.

Grieken en Romeinen verheerlijkten schoonheid en niets was te gek!

Poeder op basis van loodwit werd gebruikt om zichzelf zo wit mogelijk te maken, lippen werden met oa rode alg ingewreven en de wimpers werden met roet gekleurd… Zou hier onze tegenwoordige (vaak te dure) minerale make up vandaan komen?

In de Egyptische oudheid is men echt bezig het ouder worden van de huid te vertragen. Huidverjonging is een heus begrip en in tal van badplaatsen worden voeten en benen met rijke zalf ingewreven, wangen en borsten worden bedekt met dikke palmolie en de armen met een extract van mint.

Eeuwen verder, wat opvalt is dat onze producten en rituelen niet eens zoveel afwijken van de wijze waarop men er lang geleden mee omging. Een sprongetje naar de tweede 7 Do’s voor een prachtige huid!

schoonheidsideaal

schoonheidsideaal

barbie

barbie

De tweede 7 Do’s voor een prachtige huid

1: Retinoiden.

Doen: Het geheime wapen van elke dermatoloog. “Retinoïden”, wetenschappelijk onderbouwde en bewezen anti-acne en anti-aging eigenschappen. Het nadeel is,  (vitamine A exfolieert de huid en versnelt/stimuleert en bevordert de productie van collageen) dat de huid droog kan aanvoelen en geiriteerd kan raken. Om bijwerkingen te minimaliseren dien je te starten met een product wat de huid goed verdraagt. Een product dat pure retinol bevat, een milde vorm van het ingrediënt, zodat uw huid hieraan kan wennen. Gebruik iedere nacht retinol en als dit prettig aanvoelt, kunt u eventueel overschakelen naar een op recept verkrijgbare vorm. Vraag ons om informatie!

Voor een prachtig product met 1% retinol: https://www.thuispeeling.nl/home/reiniging-verzorging/retinol-met-vitamine-c-e-f/

2: Het slaap masker

Doen: De nieuwste schoonheidstrend, het slaapmasker! Uitrusten en tegelijkertijd wakker worden met een stralende teint, wie wil dit nu niet! Het slaapmasker breng je 2 maal per week aan, over je serum. Voor mooie serums: https://www.thuispeeling.nl/home/totaal-pakket/totaalpakket-4-x-top-serum-hydranov-retinol-vitamine-c/

Recept voor een eenvoudig 2-componenten gezichtsmasker dat uw huid hydrateert en laat stralen:

Benodigdheden: – 1 eetlepel vers tomatensap (geen puree), – 1 eetlepel kokosmelk

Tomaat*  Tomatensap geeft een gezonde en zichtbare glans aan de huid en helpt ook de poriën te verkleinen.

Kokosmelk*  voedt en hydrateert de huid. Verbeterd de teint van het gezicht, vermindert donkere vlekken.

Voeg in een kom tomatensap en kokosmelk toe. Mix en breng aan over het serum.

Masseer enkele minuten en laat het aan de lucht drogen. Slaap ermee en was de volgende ochtend af.

tomaten

4: Slaaphouding, kussen en sloop.

Als u elke nacht op uw buik of op dezelfde zijde van uw gezicht slaapt kunnen er meer lijntjes en rimpeltjes onstaan. Slapen op je rug is het beste om rimpels te voorkomen, maar als dit niet comfortabel is, wissel dan in ieder geval af. Doen: investeer in een hoes van 100% zijde.

Voor een goed kussen: anti-aging kussen

4: Luchtbevochtiger

Doen: Als je een droge huid hebt, kan het gebruik van een luchtbevochtiger voor het slapengaan helpen om de huid gehydrateerd en soepel te houden. Met name in de winter, wanneer het koud is, droge lucht en de verwarming aan staat. Ook de airconditioning kan uw dermis uitdrogen. Een goedkope luchtbevochtiger met goede recencies:

Luchtbevochtiger

5: Houd het bij 1 glaasje wijn

Doen: wat vaker dat glaasje laten staan. Ohhh wat lastig, het is vaak zo gezellig om lekker te gaan borrelen met vriendinnen! Overmatig alcoholgebruik kan leiden tot een droge huid, er ontstaan sneller wondjes, het vertraagt de aanmaak van collageen en het is niet goed voor de nachtrust. Een avondje doorhalen zorgt voor een doffe huid en zichtbare bloedvaatjes. Tjaaa…toch maar de 5 – 2 regel in acht nemen.

borrelen

borrelen

6: Roken

‘Was het maar niet zo slecht….’ Ook deze don’t is bij iedereen wel bekend. Zo krijg je van roken een grijze, grauwe huidskleur, de elasticiteit van de huid vermindert drastisch. Er is een realtie tussen bepaalde  (verergering van) huidziekten en roken, waaronder psoriasis en vormen van eczeem. Stopen met roken? Uw huisarts kan u hierbij helpen.

7: Gun en geef jezelf een gezichtsmassage

Leuk artikeltje: https://www.wikihow.com/Give-Yourself-a-Facial-Massage

Volgende week behandel ik  een lastig onderwerp “Hyperpigmenatie/ Melasma”.  Like ons op facebook!

https://www.facebook.com/thuispeeling/

 

You must be logged in to post a comment.