Hoe voelt een behandeling met de dermapen aan?

Voor thuisgebruik wordt geadviseerd om enkel de kortere naaldlengtes te gebruiken. Je zult een lichte prikkeling voelen als je deze naaldlengte gebruikt. Bij een langere lengte, bijvoorbeeld 2,5mm zul je discomfort ervaren.Deze naaldlengte is ongeschikt voor thuisgebruik. In klinieken wordt vaak een verdovende creme aangebracht voor de behandeling.

Wanneer mag ik geen behandling ondergaan met de Dermapen?

Contraindicaties en waarschuwingen: Keloid of verhoogdeaanleg om  littekens te ontwikkelen; Geschiedenis van eczeem, psoriasis en andere chronische aandoeningen; Geschiedenis van actinische (zonne) keratose; Geschiedenis van Herpes Simplex infecties; Geschiedenis van diabetes; Aanwezigheid van verdikte moedervlekken of wratten. Absolute contra-indicaties; Sclerodermie (= een ernstige auto-immuunziekte die een verharding (sclerosering) van bindweefsel veroorzaakt), vaatziekten of hartafwijkingen; Rosacea

Is de Dermapen veilig?

Het zijn geen injecties en daarom zullen er waarschijnlijk geen allergische reacties en bijwerkingen optreden. Het is een minimaal invasieve behandeling. Houdt je wel aan de voorschriften en bouw een behandeling rustig op.

Werkt de Dermapen ook snoerloos?

De pen dien je te gebruiken met snoer. Op deze manier zorg je voor een continue stroomtoevoer en creeer je dezelfde resulaten. Mocht je een pen hebben die op baterijen werkt, dan zal deze minder goed werken als de batterij bijna leeg is.