Meeste gestelde vragen over: Dermaroller - Dermapen

Een dermaroller is een ergonomisch gevormde roller met zeer kleine titanium naaldjes. Deze naaldjes maken minuscule prikgaatjes in de huid. Het rollen is pijnloos en activeert, stimuleert de lederhuid zonder dat de opperhuid wordt verwijderd. Omdat de opperhuid in tact blijft, is de herstelperiode kort en is het risico op permanente structurele beschadiging, zonovergevoeligheid, hyperpigmentatie of pigmentverlies zeer klein. Door de therapie met de dermaroller worden huidverzorgingsproducten beter en dieper in de huid opgenomen. Het gevolg is dat de huid er jonger, gladder en frisser uitziet. De lichte prikgaatjes in de huid zorgen ervoor dat de huid geactiveerd wordt en er groeifactoren vrij komen die de productie van collageen en elastine doen toenemen. Het verhogen van de collageenproductie is het doel van veel huidverbeterende behandelingen

Een dermaroller is een ergonomisch gevormde roller met zeer kleine titanium naaldjes. Deze naaldjes maken minuscule prikgaatjes in de huid. Het rollen is pijnloos en activeert, stimuleert de lederhuid zonder dat de opperhuid wordt verwijderd. Omdat de opperhuid in tact blijft, is de herstelperiode kort en is het risico op permanente structurele beschadiging, zonovergevoeligheid, hyperpigmentatie of pigmentverlies zeer klein. Door de therapie met de dermaroller worden huidverzorgingsproducten beter en dieper in de huid opgenomen. Het gevolg is dat de huid er jonger, gladder en frisser uitziet. De lichte prikgaatjes in de huid zorgen ervoor dat de huid geactiveerd wordt en er groeifactoren vrij komen die de productie van collageen en elastine doen toenemen. Het verhogen van de collageenproductie is het doel van veel huidverbeterende behandelingen

Ja, de derma roller is verkrijgbaar in 3 naaldlengtes: 0.5, 1.0 & 1.5mm. Dermaroller therapie is een behandeling die geschikt is voor thuisgebruik. Therapie met langere naalden wordt in een salon uitgevoerd.

Handleiding dermaroller

Het is nu mogelijk om onder andere de tekenen van ouderdom op een eenvoudige manier te bestrijden met eenvoudige en zeer betaalbare medische hulpmiddelen zoals de Deramroller, de Dermastamp en de Dermapen.

Leer het apparaat kennen en lees alle informatie goed door.
De naalden op de roller zijn van titanium en zorgen er voor dat er op een veilige manier kleien gaatjes worden geprikt in uw opperhuid. Serums worden beter opgenomen,  poriën gaan.

De dermaroller combineert zeer goed met onze serums en andere verzorgingsproducten. Zie het totaalpakket.

Gebruik van de dermaroller

  1. Reinig uw gezicht met een olievrije lotion. Dep droog.
  2. Reinig het apparaat met 70% alcohol. Dit kunt u kopen bij de roller of bij iedere drogist.
  3. Ga met de roller van links naar rechts, van boven naar beneden en diagonaal. Zie tekening. Zet geen druk, rol niet te hard en niet te lang. Ben voorzichtig met de gevoelige huid rondom de ogen.
  4. Na het rollen kun je een serum aanbrengen. Zorg ervoor dat de viongertoppen gereinigd zijn.
  5. Reinig de roller na iedere behandeling met 70% alcohol. Thuispeeling verkoop een flesje met een handige verstuiver.

Thuispeeling verkoop 3 verschillende maten. De 0.5,  1.0 en de 1.5 mm. De 1.5 mm is niet geschikt voor het gebruik op het gezicht.

Wij raden aan om altijd te starten met de 0,5 mm. Deze roller is zeer geschikt voor de gezichtshuid. De 0, 5mm verjongt de huid en is geschikt voor acnelittekens en hyperpigmentatie. De 0.5mm zet de huid aan tot de aanmaak van collageen. Deze naaldlengte kun je wekelijks gebruiken en dit kun je uitbouwen naar een aantal malen per week. Als je de roller voor het eerst gebruikt kan de huid wat rood worden. Rol niet te hard en te lang, zet niet teveel druk.

De 1.0 mm kun je gebruiken voor het gezicht en het lichaam zelf kan ook de 1.0 mm. Het kan helpen tegen lichte striae. De 1.0 mm kan (te) pijnlijk zijn voor het gezicht. Het zou kunnen helpen bij acne littekens en wat diepere rimpels. Gebruik de 1, 0 mm om de 1 ½ – 2 weken. Luister (en kijk) goed naar je eigen huid en wat je kunt verdragen. Na de behandeling is de huid  enkele minuten rood.

De 1.5 mm is enkel geschikt voor het gebruik op het lichaam. Het kan littekens, striae en cellulites verminderen. Onze huid moet zich na iedere behandeling goed kunnen hesrtellen. We raden dan ook aan om deze roller niet vaker dan om de paar weken te gebruiken. Het duurt hierdoor langer dat resultaten zichtbaar zijn.

Het is belangrijk om de roller na gebruik goed te reinigen, desinfecteren. De roller zit verpakt in een plastic doosje. Bewaar dit doosje en berg hierin de roller na gebruik op.

Voordat je gaat rollen desinfecteer je de roller. Dit is heel eenvoudig.

  • spray de 70% alcoholoplossing royaal over de kop van de dermaroller. Leg de roller op een schone tissue/ keukenrol en laat aan de lucht drogen.

Nadat je hebt gerold dien je de roller eveneens te desinfecteren. Dit werkt op dezelfde manier.

  • spray de 70% alcoholoplossing royaal over de kop van de dermaroller. Leg de roller op een schone tissue/ keukenrol en laat aan de lucht drogen. Berg de roller op in de plastic houder.

! Roller niet onder de kraan afwassen, in de vaatwasser leggen of ‘schoon koken’.

Voor diepe littekens heb je een roller nodig met een lange naaldlengt 2, 5 mm) . Dit is niet veilig om thuis uit te voeren. Gebruik voor thuis de 1, 5 mm lengte en door de herhaling zullen littekens vervagen.

Wat is een litteken? Littekens kunnen worden veroorzaakt door een ongeval, operaties of een ziekte. Het is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces van de huid. Littekens komen te voorschijn als de wond geneest en de huid herstelt. Als de huid ersntig beschadigd is, is de kans groter dat het litteken zichtbaar blijft. Dit kan ontsierend zijn maar het kan ook pijn en jeuk veroorzaken.

Met de roller breng je een gecalculeerde minimale schade toe aan de huid. De huid wordt opnieuw gestimuleerd om zich te gaan herstellen. Littekens zullen vervagen. In hoeverre ze veravgen hangt af van het type litteken en het type huid.

Ben realistisch en bedenk jezelf dat ernstige littekens of brandwonden nooit helemaal zullen verwijnen. De dermaroller zal echter wel een verbetering laten zien.

Deze vraag stellen mannen met regelmaat.

Wat mogelijkerwijs zou kunnen werken, niet bij iedereen, is het gebruik (dagelijks en langdurig!) van de dermaroller in combinatie met 1 van de drie volgende producten:
• Propecia (finasteride);
• Minoxidil;
• Ketoconazol.

Van alle haargroeimiddelen die worden aangeprezen, is het van deze drie middelen wetenschappelijk aangetoond dat ze haaruitval en mogelijke kaalheid succesvol kunnen bestrijden. De dermaroller zou ervoor kunnen zorgen dat de middelen beter worden opgenomen.

Doe de juiste naald in de pen.
2) Doe de snoer in het handstuk.
3) Reinig de huid met een olie vrije reinigingslotion.
4) Breng een serum aan op de huid.
5) Stel de juiste snelheid in, kies uit stand 1 t/m 5. Doe dit niet als de pen op de huid staat!
6) Zet het handstuk recht op de huid en ga 2 maal horizontal over de huid, twee maal vertical en twee maal diagonaal. Oefen niet teveel druk uit.
7) Zet het apparaat uit. Haal de snoer uit het apparaat. Reinig de naald door deze met alcohol te bespuiten en aan de lucht te laten drogen.

Indicatie Aantal behandelingen
Verslapte en verouderde huid
Fijne lijntjes en rimpels
Specifieke lijnen op de bovenlip
Grove poriën
Striae
Littekens
Gemiddeld 4 tot 6 behandelingen elke 2 weken
Gemiddeld 4 tot 6 behandelingen elke 2 weken
Gemiddeld 3 behandelingen elke 4 weken
Gemiddeld 4 tot 6 behandelingen elke 2 weken
Gemiddeld 6 behandelingen elke 6 weken
Gemiddeld 3 behandelingen elke 6 weken

Van chirurgisch staal. Dit is de beste optie, oi,  in vergelijk met Titanium. Gezien je met de naaldjes de huid binnen dringt is het veiliger om voor de meest hygienische en scherpe optie te kiezen.

Stainless Steel/Chirurgisch staal Voordelen:

-zeer hygienisch

-zeer scherp

-sterk

-makkelijk te reinigen

Stainless Steel/ Chirugisch staal Nadeel:

-gaat minder lang mee dan Titanium

Het is belangrijk om de cartridge na iedere behandeling schoon te maken met alcohol. Houdt de cartridge niet onder de kraan en plaats deze niet in de afwasmachine! Je kunt de naaldcartridge ongeveer 3 a 4 maal gebruiken.

De pen dien je te gebruiken met snoer. Op deze manier zorg je voor een continue stroomtoevoer en creeer je dezelfde resulaten. Mocht je een pen hebben die op baterijen werkt, dan zal deze minder goed werken als de batterij bijna leeg is.

Na de behandeling zal je huid wat rood/bruin zijn. Deze roodheid/bruinheid kan 1 tot 2 dagen zichtbaar zijn afhankelijk van de naaldlengte die je gebruikt hebt. Je kunt het vergelijken met hoe de huid voelt en eruit ziet na een lichte verbranding door de zon. Het behandelde gebied kan wat gevoelig zijn. Dit gevoel zal na enkele uren sterk afnemen en binnen 24 uur is de huid volledig genezen. Na een dag of drie is er niets meer zichtbaar van de behandeling. Start altijd met de minst lange naaldlengte! (0,25mm)

Na 6 tot 8 behandelingen zijn resulatten zichtbaar. De resultaten verbeteren naar gelang de tijd vordert.

Het zijn geen injecties en daarom zullen er waarschijnlijk geen allergische reacties en bijwerkingen optreden. Het is een minimaal invasieve behandeling. Houdt je wel aan de voorschriften en bouw een behandeling rustig op.

Contraindicaties en waarschuwingen: Keloid of verhoogdeaanleg om  littekens te ontwikkelen; Geschiedenis van eczeem, psoriasis en andere chronische aandoeningen; Geschiedenis van actinische (zonne) keratose; Geschiedenis van Herpes Simplex infecties; Geschiedenis van diabetes; Aanwezigheid van verdikte moedervlekken of wratten.

Absolute contra-indicaties; Sclerodermie (= een ernstige auto-immuunziekte die een verharding (sclerosering) van bindweefsel veroorzaakt), vaatziekten of hartafwijkingen; Rosacea en bloedstollingsproblemen; Actieve bacteriële of schimmelinfectie; immunosuppressie; Littekens minder dan 6 maanden oud; Fillers in het gezicht in de afgelopen 6 maanden.

Zie ook contraindicaties.

De bijwerkingen die eventueel optreden verdwijnen over het algemeen weer binnen 48 uur. Bijwerking zijn onder andere; roodheid, gezwollen huid, gevoelige huid, prikkelingen/tintelingen op de huid. Eventueel kun je de huid na de behandeling koelen met een boterhamzakje met hierin bevroren erwtjes.

De micro needling therapie is gebaseerd op het feit dat de huid zichzelf hersteld nadat er eenverwonding is op getreden. Door een miniscule verwonding aan te brengen aan de huid, wordt deze aangemoedigd om een genizingsproces in gang te zetten. Beschadigde huid wordt vervangen door nieuw, gezond weefsel. De huid wordt aangezet tot de aanmaak van elastine en collageen.

Voor thuisgebruik wordt geadviseerd om enkel de kortere naaldlengtes te gebruiken. Je zult een lichte prikkeling voelen als je deze naaldlengte gebruikt. Bij een langere lengte, bijvoorbeeld 2,5mm zul je discomfort ervaren.Deze naaldlengte is ongeschikt voor thuisgebruik. In klinieken wordt vaak een verdovende creme aangebracht voor de behandeling.

Hoeveel behandelingen je dient te ondergaan hangt af van de conditie van de huid en tevens van de reden van gebruik. Lichte rimpeltjes zullen sneller vervagen dan acne littekens. Belangrijk is om geduld te hebben en om zeker niet de huid over te irriteren!

lupus

lupus

sle/ lupus: Er is weinig bekend aangaande het gebruik van de dermaroller en specifiek de aandoening SLE. SLE blijft meestal beperkt,  gelukkig tot de huid die mn wordt blootgesteld aan zonlicht. Het is af te raden de roller/pen te gebruiken als lupus actief is.

Als de lupus actief is dan wordt afgeraden om de huid te penetreren.

Wij raden aan om, gezien de oorzaak van lupus onbekend is en deze wellicht een infectie als onderliggende oorzaak heeft, de huid niet onnodig te ‘verwonden’.

Mocht u toch de roller/pen willen gebruiken, dan is 0, 5 mm de maximaal te gebruiken naaldlengte en enkel op de huid waarbij de lupus niet actief is.

Dermaroller 1,5 mm: Omschrijving

Thuispeeling verkoopt in haar shop de Medical Grade Stainless Steel dermaroller. Deze bevat 540 naalden. De 540 naalden zijn verdeeld over 9 bladen van 60 naalden. De dermaroller is verkrijgbaar in 3 naaldlengtes: 0.5, 1.0 & 1.5mm. Dermaroller therapie is een behandeling die geschikt is voor thuisgebruik. Therapie met langere naalden wordt in een salon uitgevoerd. 

Dermaroller in het kort

Je rolt slechts 2 minuten per dag! met de roller over je huid. Na korte tijd krijgt je huid een mooie gloed. Na enkele weken krijgt de huid een betere textuur. De huid wordt strakker, dikker en pigmentvlekken vervagen. Littekens en couperose worden minder. Fijne lijntjes vervagen en schade door de zon of roken wordt tegen gegaan. De dermaroller werkt eenvoudig, is geschikt voor ieder huidtype en iedere leeftijd, is volledig pijnloos en goedkoop (veel goedkoper dan bijvoorbeeld een laserbehandeling) en zorgt voor langdurige, blijvende zichtbare resultaten! Bovendien worden serums beter door de huid opgenomen.

ROLLEN MAAR!!

Wat is een dermaroller?

Een dermaroller is een ergonomisch gevormde roller met zeer kleine naaldjes. Deze naaldjes maken minuscule prikgaatjes in de huid. Het rollen is pijnloos en activeert, stimuleert de lederhuid zonder dat de opperhuid wordt verwijderd. Omdat de opperhuid in tact blijft, is de herstelperiode kort en is het risico op permanente structurele beschadiging, zon overgevoeligheid, hyper pigmentatie of pigmentverlies zeer klein. Door de therapie met de dermaroller worden huidverzorgingsproducten beter en dieper in de huid opgenomen. Het gevolg is dat de huid er jonger, gladder en frisser uitziet. De lichte prikgaatjes in de huid zorgen ervoor dat de huid geactiveerd wordt en er groeifactoren vrij komen die de productie van collageen en elastine doen toenemen. Het verhogen van de collageenproductie is het doel van veel huid verbeterende behandelingen waaronder ook peelings. (zie hiervoor de website)

sle/ lupus

X