Zit er verschil tussen zuren?

Ja, de verschillen tussen zuren zijn:

  • Glycolzuur:  behoort tot de groep Alfa Hydroxy Zuren (AHA-fruitzuren) Het heeft de kleinste moleculaire samenstelling, waardoor het diep in de huid kan doordringen. De dode huidcellen zorgen ervoor dat onze huid er grauw uitziet en dat de poriën verstopt kunnen raken,  waardoor puistjes en mee-eters de kop op kunnen steken.  Het zuur wordt gewonnen uit suikerriet, maar komt bijvoorbeeld ook voor in suikerbieten, meloen en ananas. Voor wie is Glycolzuur geschikt? Geschikt voor (oa) de lichte tot middel lichte huid. Gaat fijne lijntjes en rimpeltjes tegen. Gaat zonbeschadiging tegen. Vermindert verkleuringen op de huid. Glycolzuur kent een snelle penetratie.
  • Amandelzuur: is een Alfa Hydroxy Zuur. De moleculaire structuur van amandelzuur is groter dan van de andere zuren. Het duurt langer om het oppervlak van de huid binnen te dringen. Hierdoor irriteert het minder. Voor wie is Amandelzuur geschikt? Geschikt voor de donkere huid en de huid met rosacea. Ideaal voor alle soorten acne, zoals cystische acne. Veroorzaakt geen ongewenste, huidskleur veranderingen. Amandelzuur kent een trage penetratie.
  • Melkzuur: op glycolzuur na het meest effectieve fruitzuur (AHA). Voor wie is Melkzuur geschikt? Geschikt voor de dikke, vale, onzuivere huid. De huid met kerotosis pilaris (verhoornde pukkeltjes) vaak op bovenarmen en benen. De huid met psoriasis.
  • Salicylzuur: is een Beta Hydroxy Zuur (BHA) . In vet oplosbaar zuur waardoor het de poriën kan binnen dringen en grondig reinigt. Ontstekingsremmende en antibacteriële werking. Voor wie is Salicylzuur geschikt? Uitermate geschikt voor de huid met acne.