Welk percentage glycolzuur gebruik ik en hoe lang dient de peeling in te werken?

Begin met 10% Glycolzuur: (deze stappen gelden voor alle percentages)

  • Deze concentratie kun je iedere week gebruiken. De eerste week laat je de peeling er 1 a 2 minuten opzitten. Je kunt deze tijd iedere week verlengen met 1 minuut. Tot een maximum van 5 minuten.
  • Werk met een ‘kuur’- 6 tot 8 behandelingen. 3 x een kuur per jaar.
  • Gun je huid 2 weken rust na een kuur van 6 tot 8 behandelingen.
  • Hierna kun je eventueel een hogere concentratie gaan gebruiken.
  • Voer dit behandelplan niet uit in de zomerweken. Alternatief in de zomermaanden is de Dermaroller*. Kijk voor meer informatie over de Dermaroller op onze website. Door de peeling wordt je huid extra gevoelig voor de schadelijke werking van de zon. Gebruik dus altijd een anti zonnebrandcrème.

Bemerk je dat je huid zeer goed reageert op de behandelingen met 10% glycolzuur, dan kun je besluiten om een hogere concentratie te gebruiken. Houdt de volgende richtlijn aan.

  • 10%- deze concentratie kun je wekelijks gebruiken. Je huid dient volledig herstelt te zijn voordat je een volgende peeling aanbrengt. Onder invloed van hormonen kan het zijn dat je wat gevoeliger reageert. Heb je nog ruwe plekjes of ben je nog wat aan het vervellen, start dan niet met de volgende behandeling.
  • 20%- deze concentratie kun je om de week uit voeren. (het verlengen van de tijd werkt hetzelfde als bij de 10%, maximaal 5 minuten)
  • 30%- deze concentratie kun je 1 maal in de 3 weken uit voeren. (het verlengen van de tijd werkt hetzelfde als bij de 10%, maximaal 5 minuten) Sterke peeling.
  • 40%- deze concentratie kun je 1 maal in de 3 a 4 weken uitvoeren. (het verlengen van de tijd werkt hetzelfde als bij de 10%, maximaal 5 minuten) Enkel geschikt voor de gevorderde peeler.
  • 50%- deze concentratie kun je 1 maal in de 3 a 4 weken uitvoeren. (het verlengen van de tijd werkt hetzelfde als bij de 10%, maximaal 5 minuten) Enkel geschikt voor de gevorderde peeler.

Als je een kuur hebt gevolgd, gun dan je huid een aantal weken rust. De 10% kan hierna dienen als ‘onderhoudsbehandeling’ om je resultaten te behouden. Resultaten zijn sterk afhankelijk van ‘hoe je omgaat met je ’huid’ en uiteraard je complete gezondheid. Houd je aan de richtlijnen en denk eraan dat je altijd een anti- zonnebrandcrème aanbrengt met een factor ( spf) van minimaal 25. Thuispeeling verkoopt een goede dagcrème met spf 25 op de website. Adviezen hieromtrent kun je ook vinden op deze site.

Heb je een vraag welke niet beantwoord is of een vraag over een specifieke situatie, laat het ons weten en wij beantwoorden deze zo goed mogelijk.