Kan glycolzuur helpen tegen ingegroeide haren?

Ingegroeide haren

Ingegroeide haren

Glycolzuur is het actieve bestanddeel in de meeste huidpeelings en wordt gebruikt om verschillende ‘problemen’ te behandelen, zoals ingegroeide haren. Een ingegroeide haar is een haar die teruggroeit in je huid. Glycolzuur kan ingegroeide haren behandelen door te voorkomen dat de huid over de ingegroeide haar groeit.

Huidbehandeling voor ingroei

Glycolzuur heeft eigenschappen die dit zuur bijzonder geschikt maakt voor het behandelen van ingegroeide haren. Het is een organisch zuur dat zeer oplosbaar is in water. Glycolzuur penetreert ook gemakkelijk de huid en kan dus dieper lagen in de huid behandelen.

Wat veroorzaakt Pseudofolliculitis Barbae?

Ingegroeid haar is medisch bekend als pseudofolliculitis barbae. Het komt meestal voor wanneer krullend haar dicht bij de huid is afgeschoren. Het vrije einde van de haar kan dan terug krullen en in de huid groeien. Dit kan ervoor zorgen dat de huid ontstoken raakt en resulteren in de verhoogde rode laesies, algemeen bekend als ‘razor bumps’.

De glycolzuuroplossing wordt op de huid aangebracht. Het lost de bovenste laag van de huid op door de bindingen tussen de doden huidcellen te verzwakken. Glycolzuur verwijdert de dode huidcellen en zal de nieuwere huid blootstellen aan levende huidcellen. Een glycolzuurbehandeling voor ingegroeid haar kan 1 maal per dag worden aangebracht en moet binnen een paar weken zichtbare resultaten opleveren.

Professionele Behandeling Sterktes

Glycolzuurbehandelingen kunnen thuis en door artsen aangebracht worden. Thuis behandelingen zijn beschikbaar bij Thuispeeling tot 50% procent en zijn het meest geschikt voor het behandelen van ingegroeide haren. Artsen gebruiken glycolzuur met een sterkte van 20 tot 70 procent, die meestal gebruikt wordt om littekens te behandelen.