Voeding en acne: kan ik van bepaalde voeding een uitbraak krijgen?

Voeding en acne; dit is en blijft een lastige vraag. Er wordt veel over geschreven en er staat vast dat zuivel een negatieve invloed heeft op acne. Het is vooral zaak dat je zelf goed bij houdt, wat bij jou een uitbraak veroorzaakt. (uitlokkende factoren) Hieronder de belangrijkste voedingsmiddelen die mogelijkerwijs een negatief effect hebben op de huid met acne.

zuivel en acne

Het is gebleken dat door het eten en drinken van veel zuivel, acne verergert. Boosdoeners zijn waarschijnlijk bepaalde hormoonachtige stoffen in zuivel.

snelle suikers (koolhydraten)

Een snelle stijging van het glucosegehalte in je bloed heeft een negatieve invloed op acne. De aanmaak van insuline stimuleert de productie van androgenen. Deze zijn verantwoordelijk voor een verhoogde talgproductie. Boosdoeners zijn de ‘snelle suikers’ die je kunt vinden in snoep, zoete drankjes, snacks, gebak etc.

chocolade, varkensvlees en friet

Hebben chocolade, varkensvlees en patat een negatieve invloed op acne? Er is geen wetenschappelijk onderzoek en er zijn geen geen duidelijke bewijzen die er op wijzen dat deze producten een negatief effect hebben op acne. Heb je zelf het idee dat deze producten wel een negative invloed hebben op jouw acne, vermijd ze dan zoveel mogelijk.