TCA peeling

TCA (Trichloorazijnzuur) peeling is een chemische peeling, etsende zuurverbinding,  die de huidstructuur verbetert, de kleur van de huid egaliseert en oneffenheden vermindert. TCA toegepast in de behandeling van genitale wratten, lentigines (pigmentvlekken), actinische keratose en een aantal goedaardige huidgezwelletjes zoals xanthelasmata (vetbultjes onder de ogen) en ouderdomswratten. TCA is een vloeistof die op de afwijkende huiddelen wordt aangebracht.

Talg

Talg (Latijn: sebum) is een vetige substantie, geproduceerd door talgklieren en bevinden zich in de lederhuid. Het heeft een beschermende werking tegen uitdroging van de huid en beschermt haar tegen infecties door bacteriën en schimmels. Bij de  talgproductie spelen hormoonhuishouding en leeftijd een rol. Te veel talg geeft aanleiding tot acne.

Triclosan

Triclosan is een krachtige en veel gebruikte bacteriedodende en schimmelwerende stof. Het wordt aan veel cosmetische en hygiënische producten toegevoegd, zoals antiseptische zeep, tandpasta, scheerschuim, make-up, aftershave en deodorant.

Tretinoïne creme

Tretinoïne creme (vitamine A-zuur creme) bevordert de vernieuwing van de huid. Het is een effectief middel voor de behandeling van rimpels, pigmentvlekken en littekentjes. Maximaal 2 x per week gebruiken. Dun smeren.

Talgklier

Talgklier is een klier om de haarzakjes, die talg uitscheidt. Bij acne zijn de talgklieren onder invloed van mannelijke hormonen vergroot en scheiden veel talg af. Deze talg kan zich ophopen en de uitgang van de klier verstoppen.