Woordenboek

Het woordenboek geeft u informatie en definities van veel voorkomende woorden m.b.t. huidproblemathiek, chemische peelings, dermarollers.

Zoek op beginletter:

Woorden met de letter: B

Bezoylperoxide of BPO vindt toepassing in de bestrijding van (jeugd)puistjes. Het is sinds 1980 in Nederland zonder recept verkrijgbaar. Het doodt de bacterie propionibacterium acnes en wordt ingezet tegen acne. Bij goed gebruik (dun smeren en een keer per dag) verdragen de meeste mensen het goed.

Biopeelings of kruidenpeelings zijn peelings waarbij gebruik wordt gemaakt van (chinese) kruiden om de huid oppervlakkig af te schilferen.

Vitamine B3= Niacinamide

Niacinamide zorgt voor de aanmaak van ceramiden en vrije vetzuren. De huid verliest hierdoor de huid minder vocht en is beter bescermd voor invloeden van buitenaf.

Niacinamide heeft een licht exfolierende effect waardoor het ook een positief effect heeft op fijne lijntjes.

Niacinamide heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Geschikt ingrediënt voor mensen die last hebben van acne, rosacea of rode plekken.

Niacinamide werkt ontstekingsremmend en remt de talgproductie.

5% niacinamide kan oppervlakkige pigmentvlekken verminderen.

Niacinamide beschermt de huid tegen de schade van de zon.

Basaalcel carcinoom; is de meest voorkomende vorm van huidkanker, deze zaait vrijwel nooit uit en is zelden levensbedreigend. Basaalcelcarcinoom omvat ongeveer 70% van alle nieuwe gevallen van huidkanker. Vooral mensen van 45 jaar en ouder treft deze vorm van huidkanker. Ook jongere mensen kunnen een basaalcelcarcinoom krijgen.

Basaalcarcinoom kan overal voorkomen, echter mn op het gezicht en het (kale) hoofd. Mensen met huidtype 1 en 2 die een hoge mate van blootstelling aan zon of zonnebank hebben gehad, ontwikkelen het grootste risico op het onstaan van basaalcarcinoom.

Bescherm de huid zomer en winter tegen de schadelijke invloed van de zon.

X